REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir Švedijos elektros tilto „NordBalt“ tiesimo darbai turėtų būti baigti iki 2015-ųjų metų, antradienį po dvišalio susitikimo patikino šių valstybių premjerai.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš galiu trumpai atsakyti – taip, mes turėtume. Tai įgyvendinama pagal visą kalendorinį planą ir nematau kokių nors problemų“, – klausiamas, kaip vyksta projekto „NordBalt“ įgyvendinimo darbai ir ar tikrai iki 2015-ųjų bus pastatyta jungtis, atsakė premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA

„Taip, 2015-ieji – tas laikas, kai tikimės“, – antrino Lietuvoje viešintis Švedijos ministras pirmininkas Fredrikas Reinfeldtas.

Bendras „NordBalt“ elektros jungties ilgis turėtų siekti apie 450 km, o jos galia – 700 MW. Jungtį sudarys aukštos įtampos nuolatinės srovės povandeninis ir požeminis kabeliai bei keitiklių stotys.

Tarptautinė elektros jungtis „NordBalt“ sujungs Baltijos ir Šiaurės Europos valstybių elektros energetikos sistemas. Su „NordBalt“ jungtimi yra siekiama užtikrinti elektros tiekimo saugumą ir patikimumą, sudaryti technines sąlygas integruoti Lietuvos ir besiformuojančią Baltijos valstybių elektros rinką į bendrą Šiaurės Europos regiono valstybių elektros rinką. Numatoma, kad „NordBalt“ jungties eksploatacija prasidės 2016 metų sausį.

Europos Komisija yra skyrusi 131 mln. eurų (452,3 mln. litų) finansavimą „NordBalt“ elektros jungčiai, o visos šio projekto išlaidos gali sudaryti apie 552 mln. eurų (1,9 mlrd. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų