REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kovo 10-osios iki 13-osios, t. y. per keturias dienas, Vilniaus apskrities policija užregistravo net vienuolika atvejų, kai sukčiautojai telefonu ar internetu pabandė pasipelnyti bei pasipelnė iš patiklių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities policija pastebi, kad pastaruoju metu telefoniniai ir internetiniai sukčiai pastebimai suaktyvėjo, todėl perspėja gyventojus, kad sukčiai tampa atsargesni, gudresni ir nuolat tobulina žmonių apgaudinėjimo taktiką.

REKLAMA

Sostinė policijos duomenimis, Tverečiaus gatvėje gyvenančiai moteriai paskambinę sukčiai prisistatė policijos pareigūnais ir apgavo sakydami, kad sūnus sužalojo mergaitę. Išviliota 5 tūkst. litų.

Šalčininkuose du asmenys internetu pasinaudoję piliečio duomenimis, pervedė į savo sąskaitas 300 litų.

Vilniuje iš Keramikų gatvėje gyvenančios moters nepažįstamas vyras apgaule išviliojo 1500 litų.

Ukmergės gyventojas per tinklapį www.friendsclub.lt prisistačiusiam vyriškiui padiktavo internetinės bankininkystės duomenis, o vėliau pastebėjo, kad neteko 750 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos bendrovės atstovais prisistatę sukčiai iš moters, gyvenančios Vilniuje, Dariaus ir Girėno gatvėje, išviliojo 337 litus.

Iš moters, gyvenančios Vilniuje, M. K. Paco gatvėje, dėl anūko neva sužaloto žmogaus sukčius išviliojo 3000 litų.

Sostinės S. Stanevičiaus gatvės gyventoja sukčiui atidavė 5000 litų.

Vilniuje iš Tuskulėnų gatvės gyventojos sukčius išviliojo 5 tūkst. litų – neva anūkas susižalojo ir atvažiuos draugas pasiimti pinigų gydymui.

Vilniuje, Medeinos gatvėje gyvenanti pilietė nepažįstamai moteriai perdavė 1100 litų už neva anūko padaryta nusikaltimą. Iš P. Vileišio gatvėje gyvenančios moters telefoniniai sukčiai išviliojo 8000 litų. Iš vilnietės, gyvenančios Gerosios vilties gatvėje, sukčiai išviliojo 2000 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl minėtų atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Pareigūnai pastebi, kad „telefoniniai“ sukčiai pasinaudoja žmonių patiklumu ir išvilioja vis didesnes pinigų sumas. Pastaruoju metu stebima, kad aukai sukčiautojai stengiasi nepalikti laiko susivokti. Paskambinęs sukčius siekia kuo ilgiau tęsti pokalbį iki pat to momento, kai nusikaltimo bendrininkai paskambina į patiklaus žmogaus duris. Šitaip sukčiai pratęsia psichologinio spaudimo laiką. Tuo pačiu sekamos klausytojo nuotaikos ir tiriamos jo reakcijos. Vos pajutę, kad žmogus gali įtarti klastą, sukčiai tuojau pat atsisako savo kėslų ir nerizikuoja.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad policininkas telefonu niekuomet nepaprašys pinigų problemoms spręsti, o pas gyventoją atvykęs pareigūnas būtinai prisistatys ir pateiks tarnybinį pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų