REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienio, kovo 15-osios, ryte Vilniuje, Neries upėje buvo vykdoma gelbėjimo operacija. Apie tai portalui Balsas.lt pranešė sunerimę skaitytojai, pastebėję ugniagesius gelbėtojus netoli tilto prie Vilniaus pedagoginio universiteto.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad šį kartą jokia nelaimė neįvyko, o Vilniaus miesto priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba surengė mokomąsias pratybas ir imitavo gelbėjimo operaciją.

REKLAMA

Pasak Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus (VPPS) Prevencinės veiklos poskyrio viršininkės Editos Zdanevičienės, visuomenė apie mokomąsias ugniagesių gelbėtojų pratybas dažniausiai nėra iš anksto informuojama, nebent jos būtų valstybinės svarbos ar vyktų tokiuose objektuose, kaip tarkime, Vyriausybės pastatas. Inscenizuotų nelaimių likvidavimas – įprasta ugniagesių darbo ir pasiruošimo tikriems įvykiams dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Pratybų vadovaujantis Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 3-iosios komandos viršininkas Dalius Kuliešius portalui Balsas.lt sakė, kad pratybos vyksta pagal realaus įvykio scenarijų, kai praėjusių metų gruodį į Nerį įlėkė automobilis, o juo važiavusią jaunuolių porą gelbėtojai nuo transporto priemonės stogo nukėlė ištiesę kopėčias.

Šįsyk siekiant, kad daugiau patirties įgytų neseniai mokslus baigę aukštybiniai gelbėtojai, neva ant automobilio stogo laukiantys nelaimėliai turėjo būti nukelti virvėmis nuo tilto virš vandens nusileidusių gelbėtojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10 val. Ryto prasidėjusiuose praktiniuose mokymuose dalyvavo dvi ugniagesių gelbėtojų komandos: viena vykdė užduotį, o kita buvo pasiruošusi teikti techninę pagalbą ar, įvykus tikrai nelaimei, skubėti į įvykio vietą.

Pasak D. Kuliešiaus, tokio tipo pratybos gali užtrukti apie 2–4 valandas, nes ne tik atliekami gelbėjimo veiksmai, bet ir analizuojamos klaidos ar teigiami rezultatai. Gyvenime tokia operacija, gelbėtojų komandos viršininko teigimu, neturėtų užtrukti daugiau kaip valandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų