REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 17 d., ketvirtadienį,  VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete (Gedimino g. 44–202) 18 val. organizuojama atvira konferencija-diskusija „Tautinė valstybė globalizmo epochoje ir jos ateitis“. Renginys skirtas aptarti tautinės valstybės sampratą žmonių kolektyvinėje sąmonėje ir galimus ateities scenarijus.

REKLAMA
REKLAMA

„Neseniai atšvęstos nepaprastai reikšmingos mūsų valstybei Kovo 11-osios šventės kontekstas skatina atkreipti dėmesį ne tik į praeitį, bet ir ateitį. Todėl kovo 17 d. pakvietėme iškilius visuomenės veikėjus ir VDU dėstytojus padiskutuoti ir pasidalinti savo įžvalgomis tautinės valstybės tematika: apie praeitį, dabartį, galimus ateities scenarijus, problemas ir pasiekimus“, – teigė VDU Akademinio politologų klubo narys Jonas Boguševičius

REKLAMA

Valstybė ar ikivalstybiniai dariniai per įvairius laikotarpius evoliucionavo ir keitėsi: akmens amžiaus valstybę galėtume tapatinti su gimine ar gentimi, viduramžiais valstybė – tai monarchas, XIX a. didžiojoje pasaulio dalyje prasidėjo „Tautų pavasaris“, gimė tautinės valstybės. Paskutiniu metu sparčiai besivystant techologijoms globalizacijos procesai įgyja milžinišką pagreitį ir smarkiai veikia tautinės valstybės suvokimą. Šiuos klausimus analizuos ir apie tai su susidomėjusiaisiais diskutuos Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenės nariai ir universiteto svečiai.

Pranešimus skaitys Nepriklausomybės akto signataras Algirdas Patackas, profesorius Gintautas Mažeikis, VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dėstytoja Rimantė Budrytė-Kvietkauskienė, docentas Bernaras Ivanovas, buvęs Kultūros ir Sveikatos ministrų patarėjas Mindaugas Šivickas. Konferenciją moderuos VDU Regionistikos katedros vedėjas Rytis Bulota. Renginio pabaigoje pranešėjai diskutuos ir atsakys į klausytojų klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų