REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomą britų lenktyninių visureigių gamintoją „Bowler“ įsigijo kompanija „CPP Global Holdings Limited". Ji priklauso rusų milijardieriui Vladimirui Antonovui.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu dar nepranešama šio sandėrio suma. Žinoma tik tai, kokius pokyčius „Bowler“ kompanijoje žada V. Antonovo valdžia – lenktyninių visureigių kūrimo procesas vyks tame pačiame konstruktorių biure, „Bowler“ būstinėje. Tuo tarpu pats automobilių surinkimas jau 2012 metais bus perkeltas į „CPP“ kompanijos bazę Koventryje.

REKLAMA

Rusų milijardieriui priklausanti „CPP“ (Coventry Prototype Panels) užsiima kėbulo dalių ir konstrukcijų iš aliuminio gamyba brangiems „Bentley“, „Aston Martin“ ir „Volkswagen“ automobiliams. „CPP“ dar anksčiau įsigijo ir didelę olandų kompanijos „Spyker“ akcijų dalį. Tuomet V. Antonovas tikėjosi iš „General Motors“ perimti ir „Saab“ valdymą, tačiau vėliau prieštaringai vertinamas rusų turtuolis turėjo pasitraukti – amerikiečių pusė gavo FTB ataskaitą, kurioje Antonovas kaltinamas ryšiais su nusikalstamu pasauliu.

REKLAMA
REKLAMA

Firma „Bowler“ buvo įkurta 1999 metais ur užsiima „Range Rover“ pagrindu sukurtų lenktynėms skirtų visureigių gamyba. Šie automobiliai atitinka visus FIA T1 reikalavimus, todėl be jokių apribojimų gali dalyvauti net ir „Dakaro“ tipo maratonuose. Kad būtų aiškiau, kas per „žvėris“ yra britų „Bowler“, užmeskite akį į vaizdo reportažą, kuriame ambicingą visureigį bando legendinės laidos „Top Gear“ komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų