REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vanduo vaidina svarbų vaidmenį išlaikant odą jauną ir sveiką, apsaugant ją nuo aplinkos poveikio. Jei išlaikome pakankamą drėgmės kiekį odoje, ji būna elastinga ir švytinti.

Norint geriau suprasti drėgmės poveikį odai, buvo atliktas tyrimas, kuris bandė išsiaiškinti vandens molekulių koncentraciją odoje. Oda buvo veikiama specialiomis lazerio šviesos bangomis. Ši technika buvo derinama su mikroskopu bei optine vaizdo gavimo technologija, naudojama atkurti trimačius vaizdus, kurti neintervencinius odos tyrimus.

Tyrimas buvo pristatytas Amerikos dermatologijos akademijai. Pasirodo, jog didesnė vandens molekulių koncentracija raginiame odos sluoksnyje, jį didino ir dėl to oda buvo žymiai sveikesnė.

Drėgmės pusiausvyrą odoje palaiko hialurono rūgštis. Su amžiumi ar dėl ultravioletinių spindulių poveikio sumažėjus hialurono rūgšties kiekiui, oda sausėja, sumažėja jos elastingumas, atsiranda raukšlelių. Taip pat drėgmės balansui įtakos turi lipidai, esantys raginiame odos sluoksnyje.

Jei jaučiate, kad odai trūksta drėgmės, naudokite kosmetinius drėkinamuosius preparatus su natūraliais augaliniais keramidais, gaunamais iš kviečių, ryžių, sojos. Būtinai gerkite pakankamai skysčių bei tinkamai maitinkitės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų