REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liūdna žinia pigiu kuru besilepinusiems Žemaitijos vairuotojams – Telšių rajono policijos pareigūnai kartu su Telšių apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais demaskavo nelegalią degalinę.

REKLAMA
REKLAMA

Turėdami operatyvinės informacijos, kad Telšių rajono gyventojas 43-ejų K.B. šio rajono Lieplaukės kaime nelegaliai prekiauja kuru, pirkėjais apsimetę teisėsaugininkai praėjusio penktadienio popietę apsilankė jam priklausančiose pagalbinėse patalpose įrengtoje degalinėje.

REKLAMA

Civiliais drabužiais vilkintys pareigūnai, šeimininko pasiteiravę, ar čia būtų galima įsigyti kuro, išgirdo teigiamą atsakymą. Už litrą dyzelinio kuro vyras pageidavo gauti 3,60 lito. Kai tariami pirkėjai pasakė norintys įsigyti 30 litrų, pardavėjas iš 1 tūkst. litrų talpos į plastikinį indą įpylė reikiamą kiekį kuro ir paprašė už jį sumokėti 108 litus. Tada pirkėjai prisistatė, kas esantys, ir atliko patalpų apžiūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Jos metu pareigūnai rado ir iš nelegalios apyvartos išėmė 1,7 tūkst. litrų dyzelinio kuro, supilstyto į dvi 1 tūkst. litrų talpas, dvi 200 litrų talpas ir vieną 50 litrų talpą. 1 tūkst. litrų talpos, kuriose teliūskavo dyzelinis kuras, plastikinėmis žarnomis buvo prijungtos prie kuro siurblio su skaitikliu, o nuo jo driekėsi guminė žarna su kitame gale esančiu dozatoriumi – vadinamuoju pistoletu. Degalinėje taip pat rasta bei išimta ir 150 litrų benzino, supilstyto į devynias įvairaus dydžio talpas.

Degalinės šeimininko paprašius pateikti reikiamus dokumentus, paaiškėjo, kad jis neturi nei kuro įsigijimo dokumentų, nei licenzijos verstis kuro prekyba, nėra įregistravęs kuro talpų vietos Telšių apskrities valstybinėje mokesčių inspekcijoje. Dėl as apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką, biokuro, naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių bei prekybos naftos produktais licencijose nustatytos tvarkos pažeidimų iškelta administracinė byla.

Sidas AKSOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų