REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Investuotojų forumo nariai, įteikdami ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui seno modelio kasos aparatą, pabrėžė, jog net viešosiose institucijose pasitaikantis reliktas – mokėti atlyginimus iš kasų, yra atgyvena, kurios būtina atsisakyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar turime visą reikalingą infrastruktūrą, leidžiančią sistemingai mažinti grynųjų pinigų apyvartą. Skolinimasis grynaisiais pinigais – jeigu kalbama apie dešimčių tūkstančių skolinimą, tai akivaizdu, jog tas žmogus yra pajėgus nueiti į banką. Visi atlyginimai turėtų būti mokami tik per banką. Jeigu mes galime subsidijuoti kasos aparatus, tai, matyt, galime susitarti su bankais, kad lygiai taip pat būtų subsidijuojami ir bankomatai“, – verslo poziciją pirmadienį Vyriausybėje išsakė Investuotojų forumo narys Kęstutis Lisauskas.

REKLAMA

Tuo tarpu premjeras pažymėjo, jog šia dovana buvo išreikšta parama Vyriausybės vykdomai krypčiai, siekiant šalies ekonomiką padaryti kiek galima skaidresnę.

„Išgirdote nedviprasmišką paramą tokiam projektui kaip kasos aparatų įvedimas atsiskaitant už maisto produktus dengtose turgavietėse, ir daugelį kitų dalykų. Galime pamatyti, kad atsiskaitymuose grynieji pinigai Baltijos valstybėse ir Lietuvoje yra naudojami kur kas daugiau negu Skandinavijos valstybėse. Turime pripažinti, jog grynieji pinigai, naudojami tokiuose atsiskaitymuose, dažnai tampa neskaidrumo įrankiu. O konkretūs pasiūlymai, kaip reikėtų tą kiekį sumažinti, bus svarstomi. Kur mes dabar matome galimybes – ten, kur atsiskaitymai priklauso tiesiogiai nuo Vyriausybės. Tai atlyginimų, įvairių paslaugų mokėjimai, kiti dalykai, kur mes galime ilgai nelaukdami ieškoti konkrečių sprendimų“, – aiškino A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas patikino, jog panašūs signalai ir išreiškiama parama, girdimi iš verslo atstovų pusės, yra labai svarbus palaikymas Vyriausybei bei aiški verslo pozicija – nenoras taikstytis su šešėliu, kontrabanda ir korupcija.

„Galiu spėti, kad jeigu dveji metai prabėgo daugiau galvojant, kaip išgyvensime, tai dabar galvojama – kaip gyvensime. Ačiū už kasos aparatą, mes tai jau padarėme. Kaip tik kalbėjome apie grynųjų pinigų operacijų apribojimą, ir manau, kad pasieksime rezultatų. Kalbant apie šešėlį ir korupcinius dalykus, tai labai daug kas tarpusavyje siejasi. Daugiau geresnio reguliavimo ir mažiau erdvės korupcijai. Reikia ir efektyvesnių priemonių, kaip apsaugoti politines partijas, kaip apsaugoti atskiras institucijas, kad jų neužvaldytų šešėliniai dalykai. Tie dalykai yra labai stipriai svarbūs. Šiuos metus galime matyti kaip proveržio ir skaidrumo metus“, – pažymėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Investuotojų forumo surengtoje diskusijoje „Kaip paimti milijardą“ nuskambėjo ir kiti pasiūlymai, kurie turėtų padėti ištraukti ekonomiką iš šešėlio: aktyvesnė kova su pajamų slėpimu, efektyvesnis mokesčių administravimo priemonių panaudojimas bei atitinkamas dėmesys sveikatos bei socialinio draudimo svertams.

Kaip pažymėjo ministras pirmininkas, į visus juo bus įsiklausyta bei kiekvienam iš pateiktų pasiūlymų bus skiriamas išskirtinis dėmesys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų