REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl svetimo mažamečio vaiko pagrobimo bei didelės vertės turto prievartavimo ir už šias nusikalstamas veikas nuteisė du kaltinamuosius.

REKLAMA
REKLAMA

Šį nusikaltimą suplanavusiam 46 m. V. K. skirta septynerių su puse metų laisvės atėmimo bausmė, o jo bendrui 42 m. G. U. teks kalėti metais trumpiau.

REKLAMA

Iš dalies patenkintas ir nukentėjusiųjų pareikštas civilinis ieškinys – jiems priteista 10 tūkst. litų neturinė žala.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas, savo baigiamojoje kalboje teisme prašęs teisiamiesiems atitinkamai skirti aštuonerių su puse bei septynerių su puse laisvės atėmimo bausmes, minėtą teismo nuosprendį laiko teisėtu ir pagrįstu.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų vasario 2 d. rytą, eidamas į mokyklą, Klaipėdoje ties Gedminų gatve buvo pagrobtas septynmetis berniukas. Po keliolikos minučių vaiko motina į savo mobilųjį telefoną gavo žinutę, kad už sūnaus grąžinimą reikalaujama 400 tūkst. litų išpirkos ir kad tuos pinigus moteris turinti surinkti iki 18 val.

Vaiko išvadavimo operacijai nedelsiant buvo pasitelktos policijos bei prokuratūros organizuoto nusikalstamumo tarnybų pajėgos ir tą pačią dieną apie 17 val.,  operacijoje dalyvaujant ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnams, berniukas buvo išvaduotas ir perduotas motinos globon.

Įstatymas už svetimo mažamečio vaiko pagrobimą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių, o už didelės vertės turto prievartavimą – iki 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų