REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Japoniją sudrebinęs žemės drebėjimas nusiaubė kai kurias šalies dalis, tačiau analitikai prognozuoja, kad šių metų pabaigoje šalies ūkis atsigaus, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios didžiausios Japonijos bendrovės, įskaitant didžiausią pasaulio automobilių gamintoją „Toyota“, uždarė visas gamyklas šalyje.

REKLAMA

Analitikai prognozuoja, kad gamybos praradimas neigiamai paveiks šalies ekonomiką šį ir kitą ketvirtį, tačiau jie mano, kad trečiąjį metų ketvirtį Japonijos ekonomika ir vėl augs.

Japonijos ekonomika, trečioji pagal dydį pasaulyje, praėjusių metų pabaigoje susitraukė. Buvo prognozuojama, kad vėl augti ji pradės antrąjį 2011-ųjų ketvirtį.

Analitikai taip pat prognozuoja, kad įmonių „Toyota“, „Honda“ ir „Nissan“ pelnas iš ūkinės veiklos šiemet bus mažesnis 3-8 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Tokijo akcijų biržos pagrindinis indeksas „Nikkei“ sumažėjo 6,98 proc.

Po to, kai uždarė visas savo gamyklas, automobilių gamintojos „Nissan“ akcijų vertė pirmadienį nukrito 9,5 proc., o bendrovės „Toshiba“ - net 16 proc. Trečiosios pagal dydį Japonijos automobilių gamintojos „Honda“ akcijų vertė sumažėjo 9,1 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų