REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svarbiausios praėjusios savaitės naujienos ir įvykiai – trumpai:

2011 03 07, pirmadienis

Kaziuko mugė džiugino išgryninta lietuviška kokybe, bet liūdino kainomis. Jau šimtmečius (skaičiuojama, kad 407 kartą) sostinėje rengiama Kaziuko mugė šiemet neregėtai išsiplėtė – per pusantro tūkstančio dalyvių užplūdo ne tik Rotušės aikštę, Gedimino prospektą, Pilies gatvę, bet nusidriekė net iki Užupyje esančio Tymo kvartalo. Penktadienį prasidėjusią šventę šeštadienį paįvairino spalvingos eitynės nuo Seimo iki Rotušės aikštės: vidudienį čia pražygiavo linksmi amatininkai, tradicinių amatų propaguotojai, folkloro ansambliai, persirengėliai.

REKLAMA
REKLAMA

2011 03 08, antradienis

Atsistatydino ūkio ministras Dainius Kreivys. Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) patvirtinus, kad D. Kreivys supainiojo viešuosius ir privačius interesus, jis oficialiai pareiškė atsistatydinantis iš Ūkio ministro pareigų. Ilgai nepaleidęs posto, net ir po neigiamų VTEK išvadų D. Kreivys neigė protegavęs su juo siejamas įmones. „Parašiau ministrui pirmininkui atsistatydinimo pareiškimą. Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvados manęs nenustebino, bet su jomis sutikti negaliu. Išvadas skųsiu teismui“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė jis.

REKLAMA

2011 03 09, trečiadienis

Biudžetas galėtų pasipildyti. Per porą šių metų mėnesių valdžiai kol kas nepavyko surinkti planuojamų biudžeto pajamų, tačiau finansų ministrė padėties nedramatizuoja. Tai lėmė smarkiai išaugęs pridėtinės vertės mokesčio grąžinimas verslui, bet šie netolygumai esą laikini. Sausį valstybės biudžetas buvo 50 milijonų litų pilnesnis nei tikėtasi, bet pajamų surinkimas nuo plano atsiliko. Tai esą lėmė sparčiai grąžinami mokesčiai eksportuojančioms įmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

2011 03 10, ketvirtadienis

Krikščioniškos „Opus Dei“ misija – sielovada. Didelio viešumo vengianti katalikiška organizacija „Opus Dei“ dėl politikų atsidūrė dėmesio centre ir apkalbų sūkuryje. Negana to, kad „Opus Dei“ pavadinimas dažnam lietuviui vis dar asocijuojasi su sekta, Katalikų bažnyčios asmeninę prelatūrą imta sieti ir su nešvariu kišimusi į politiką. Į viešoje erdvėje pasirodžiusius kaltinimus atsakyti visų Bažnyčios tarnų vardu suskubo arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

2011 03 11, penktadienis

Lietuva penktadienį iškilmingai minėjo Nepriklausomybės atkūrimo 21-ąsias metines. 1990 m. kovo 11-ąją Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas priėmė aktą „Dėl Lietuvos Nepriklausomos valstybės atstatymo“. Už šį aktą balsavo 124, susilaikė 6 deputatai. Šiuo aktu Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba, reikšdama Tautos valią, nutarė ir iškilmingai paskelbė, kad yra atkuriamas 1940 metais svetimos jėgos panaikintas Lietuvos Valstybės suverenių galių vykdymas, ir Lietuva vėl yra nepriklausoma valstybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2011 03 12, šeštadienis

Japonijos žmonių skausmui neliko abejingų. Kovo 11-ąją Japoniją sukrėtė smarkus žemės drebėjimas, o vėliau nusiaubė cunamio bangos gebėtojai vis dar ieško daugybės žmonių, kurie dingo be žinios. Penktadienį kilęs žemės drebėjimas – pats smarkiausias Japonijos istorijoje. Prie Japonijos ambasados Vilniuje šeštadienio vakarą degė gedulo žvakės. Premjeras Andrius Kubilius išreiškė užuojautą Japonijos žmonėms ir pažadėjo Lietuvos pagalbą likviduojant katastrofos padarinius.

2011 03 13, sekmadienis

Japoniją nusiaubusi katastrofa nepalaužia tikėjimo geresniu rytojumi. Japonijos premjeras teigia, kad cunamis ir jo sukelti padariniai bei branduolinis pavojus yra didžiausi šalies išbandymai nuo pat Antrojo pasaulinio karo, rašo BBC. Pranešama, kad Japonijoje dėl žemės drebėjimo ir cunamio galėjo žūti apie 10 000 žmonių. Japonijos ministras pirmininkas per televiziją kreipėsi į žemės drebėjimo bei cunamio nuniokotos savo šalies gyventojus ir pakvietė juos susitelkti bei pakilti „naujosios Japonijos“ kūrimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų