REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį, 95-osiose Belgijos lenktynėse „Tour of Flanders“ (256,8 km), pergalė sprendėsi tarp šveicaro Fabiano Cancellara („Leopard Trek“) ir prancūzo Sylvain Chavanel („Quick Step“), bet laimėjo – belgas Nick Nuyens („Saxo Bank SunGard“).

REKLAMA
REKLAMA

Iš trijų šiame istoriniame ture dalyvavusių Lietuvos dviratinininkų, Tomas Vaitkus užėmė 35 vietą (+01 min. 24 sek.), Ignatas Konovalovas – 105 vietą (+15 min. 28 sek.), o Egidijus Juodvalkis – finišo nepasiekė.

REKLAMA

T. Vaitkus, šį turą deklaravęs kaip vieną iš sezono tikslų ir paskirtas jame vienu iš „Astana“ komandos lyderių, portalui „Balsas“ tvirtino, kad padaryta buvo tikrai viskas, kas įmanoma pagal susiklosčiusias aplinkybes, o I. Konovalovas, šioje trasoje lenktyniavęs pirmą kartą, džiaugėsi ją įveikęs.

Atkirstas nuo draugų

Posakis „vienas lauke ne karys“ atitiktų labiausiai Tomo Vaitkaus galimybes, kurios vienoje iš paskutiniųjų atkarpų buvo nurėžtos sykiu su atkirstais komandos draugais.

REKLAMA
REKLAMA

Tomas Vaitkus ir Andriy Grivko kibo į darbą nuo pat lenktynių pradžios. Viskas ėjosi gerai, 180-ame km jų komandos narys Simon Clarke dviese su Sylvainu Chavanel („Quick Step“) aplenkė bėglius ir jau atakavo Koppenbergą (9%, 19 km).

Tačiau 200-ame km Simon buvo pagautas, o Maxim Iglinskiy, turėjęs kontratakuoti, pargriuvo. Tomui Vaitkui, likusiam be komandos draugų, neliko nieko kito kaip tiktai sekti grupę. Juo labiau, kad ir jėgos išseko. Nebebuvo jėgų atakuot ir finišuot.

Pirmiausiai, bet ne pirmas

„Padarėm viską, ką galėjom. Gal kai kur įvėlėm taktinių klaidų, o iškritus Maxui, nieko kaip ir neliko daugiau. Vienas iš komandos likau pagrindinėj grupėj gale“.– sakė Tomas portalui „Balsas“, iš savo komandos finišą pasiekęs pirmiausiai, bet ne pirmas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„10-tukas būtų mano svajonė!“– teigia dviratininkas, „Tour of Flanders“ ture sykį užėmęs 6 vietą ir nenustojantis tikėti savo sėkme.– Dar yra laiko ir rankų nenuleisiu, kol viename iš jų neatsistosiu ant podiumo“.

Pasak „Astana“ komandos sporto direktoriaus Laurenzo Lapage, „Maximas pagriuvo tuomet, kai ruošėsi kontratakuoti. Nieko rimto, bet iš lenktynių pasitraukė. Šįsyk mums nepasisekė, tačiau Simonas įdėjo didžiules pastangas ir buvo įspūdingame pabėgime kartu su [Sylvain] Chavaneliu“.

Tomui Vaitkui ir „Astana“ komandai nepasiekus „Tour of Flanders“ finišo pirmajame 10-tuke, belieka ir toliau taip „tvirtai ir vieningai“ laikytis išvien, kaip deklaravo vienas iš komandos lyderių, Andriy Grivko, finišavęs vienoje grupėje su Simonu Clarke, atsilikę 12 min. 37 sek.

REKLAMA

nuotr.95-ųjų „Tour of Flanders“ finišo akimirka (Reuters nuotr.)

Finišo įskaita:

1. Nick Nuyens (BEL) „Saxo Bank SunGard“ 6 val. 01 min. 20 sek.

2. Sylvain Chavanel (PRAN) „Quick Step“ +0 sek.

3. Fabian Cancellara (ŠVEI) „Leopard Trek“ +0 sek.

4. Tom Boonen (BEL) „Quick Step“ +02 sek.

5. Sebastian Langeveld (OLA) „Rabobank“ +05 sek.

6. George Hincapie (JAV) „BMC Racing Team“ +05 sek.

7. Björn Leukemans (BEL) „Vacansoleil-DCM“ +05 sek.

8. Staf Scheirlinckx (BEL) „Veranda's Willems - Accent“ +05 sek.

9. Philippe Gilbert (BEL) „Omega Pharma-Lotto“ +05 sek.

10. Geraint Thomas (D.BR) „Sky Procycling“ +05 sek.

11. Juan Antonio Flecha (ISP) „Sky Procycling“ +05 sek.

12. Alessandro Ballan (ITA) „BMC Racing Team“ +09 sek.

...

35. Tomas Vaitkus (LIET) „Astana“ +01 min. 24 sek.

...

105. Ignatas Konovalovas (LIET) „Movistar“ +15 min. 28 sek.

...

135.

DNF Egidijus Juodvalkis (LIET) „Landbouwkrediet“

REKLAMA

Kas yra kas

Ignatas Konovalovas, 1 iš 4 komandos „Movistar“ narių, įveikęs visą lenktynių distanciją (256,8 km), portalui „Balsas“ teigė esąs patenkintas pagaliau išbandęs, kas tai per lenktynės.

„Mūsų komandos lyderis (Joaquin Rojas,– „Balsas“) buvo su pirmais, deja, tik jis vienas toj pirmoj grupėj buvo. Finišavo, berods, 20-uke. Na, o varžybos tai geros. Neveltui tai yra vienos didžiausių vienadienių lenktynių. Labai sunkios, tiek daug brukinių kalnų... Džiaugiuosi, kad pagaliau teko išbandyti, kas tai yra Flandrijos turas“.– sakė portalui „Balsas“ Ignas.

Su Egidijum Juodvalkiu portalui „Balsas“ susisiekti nepavyko.

Sekantis Tomo Vaitkaus ir Ignato Konovalovo startas – lygiai po savaitės, „Paris-Roubaix“ lenktynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų