REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Puikią galimybę sutikti kovo 11-ąją Vilniečiams suteikė „Happyendless“. Kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ 19 val. įvyko pirmasis 3D vaizdo ir gyvo garso seansas‒koncertas. Projektą įgyvendinti padėjo surinkta įspūdinga komanda, kurios svarbiausi nariai, neskaitant pačių „Happyendless“  ‒ „Recream“ video duetas Klaudija Kairaitytė ir Šarūnas Kuckailis bei režisierius Oskaras Koršunovas.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendžiant pagal pirmąjį seansą, šis analogų neturintis reginys turėtų mažų mažiausiai pateisinti kūrėjų lūkesčius, gražinti investicijas ir suteikti moralinį pasitenkinimą ‒ kino salė buvo pilnutėlė. Koncertas prasidėjo nuo „Golden olympic“ dainos, kurią didžiąjame ekrane įliustravo iš Lietuvos lengvosios atletikos mažiežo filmuoti vaizdai. Priešais ekraną įsitaisę muzikantai grojo gyvai ir apšviesti buvo minimaliai ‒ tik tiek, kad būtų matomi jų kontūrai.

REKLAMA

Vėliau sekė žiemos peizažo vaizdai, atitinkamai daina kurią jie iliustravo buvo lėtesnio tempo, ramesnė. Efektingai atrodė ekrane rodoma į žiūrovus  nukreipta konvejerio linija, nuo kurios „į salę“ krito maisto produktai. Minimalistinio stiliaus vaizde plytelėmis žingsniavo gražios moteriškos kojos, o po jomis metami kamuoliai ir kiti daiktai aiškiai simbolizavo galvas dėl moters pametusius vyrus.

Koncertą tęsė pajūrio, bangų, smėlyje žaidžiančių vaikų ir jėgos aitvarų vaizdai. Dar viename minimalistiniame vaizdelyje ‒ kaitrinis indas, kuriame kepama mėsa. Žiūrovams teko pabuvoti atrakcionų parke, sudalyvauti krišnaitų eisenoje. Efektingai pagamintas vaizdas su kompiuterinės grafikos vėliavą ‒ ji palaipsniui „uždengia“ žiūrovus salėje.

REKLAMA
REKLAMA

Koncertą užbaigė „Sweet sweet super sweet“ daina, kuriai skirto vaizdo pagrindinė idėja ‒ ryškia oranžine striuke vilkintis muzikantas, plunksnų fone gitara mosuojantis priešais publiką. Žiūrovai koncerte daugiau dėmesio atrodė  sutelkę į vaizdą, negu į garsą ir nors visiškai nejudanti publika ganėtinai keistas vaizdas, bent jau aplodismentų „Happyendless“ sulaukė.

Profesionalių vaizdo kūrėjų K. Kairaitytė, Š. Kuckailio ir režisierius O. Koršunovo bendradarbiavimo su „Happyendless“ rezultatas puikus ‒ filmuoti vaizdai kiekvienos dainos nuotaikai buvo pritaikyti stebėtinai organiškai, tarytum su muzika būtų rasti „bendri vardikliai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuskambėjus paskutinei dainai ir vokalisto Sauliaus Prūsaičio padėkai žiūrovai nustebę žvalgėsi aplinkui ‒ valandos trukmės pasirodymas daugumai jų praėjo labai greitai ir buvo per trumpas. Publikos prašomi „Happyandless“ muzikantai dar kartą sugrojo paskutinę dainą.

„Happyendless“ veiklą organizjuoantis „Sick Service“ agentūros vadovas Mindaugas Morkūnas  paklaustas apie galimybę koncerto trukmę pratęsti sakė: „Taip sudėliotas pasirodymas, nelabai yra galimybių jį keisti. Tai pat, prieš kitą seansą kino teatro personalui reikia laiko iššluoti salę, išvalyti akinius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų