REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigėsi pirmą kartą Lietuvoje organizuotas Dailyraščio konkursas „Rašom! 2011“. Vilniuje vykusiame konkurso finale kiekvienoje grupėje – 3–6 klasių moksleivių, 7 klasių ir studentų, suaugusiųjų – varžėsi po 10 dalyvių. Išrinkti trys dailiausią ir viena originaliausią rašyseną turintys Lietuvos gyventojai.

„Rašymas ranka XXI amžiuje yra iššūkis – tai prasminga. Tikiu, kad Nacionalinis dailyraščio konkursas taps tradiciniu reginiu Kovo 11-osios išvakarėse“, – „Rašom! 2011“ finaliniame renginyje dėkodamas dalyviams ir organizatoriams sakė Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pabrėžė, kad autentiškas raštas yra mūsų savasties dalies, mūsų individualumo išraiška. Daili rašysena – liudija apie aiškią mąstyseną, asmens harmoniją, gebėjimą susikaupti ir pagarbą išmoktai raidei.

REKLAMA

Pasak G.Steponavičiaus, informacinių technologijų amžiuje, kai spausdami klavišus į puslapius beriame vienodas raides ir be jokių buvusio žodžio pėdsakų pataisome tekstą, ranka rašytas sakinys įgyja ypatingą vertę.

Rašydami mes atskleidžiame save – mąstyseną, charakterį, išsilavinimą, gebėjimus, polinkius – raidėmis kuriame savo portretą.

Jauniausiųjų grupėje dailiausiai rašančia pripažinta Urtė Pumputytė, Molėtų pagrindinės mokyklos 5 klasės moksleivė, vyresniųjų klasių ir studentų grupėje – Dovilė Kavaliauskaitė iš Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos, o suaugusiųjų – Jūratė Varanavičienė iš Akmenės. Apdovanojimas už originaliausią darbą skirtas Ignalinos r. Didžiasalio seniūnijos gyventojai Valentinai Sinkevič. Ji tekstą užrašė dviem rankomis iš karto – kairėje pusėje tekstas buvo rašomas kaire ranka, dešinėje – dešine.

REKLAMA
REKLAMA

„Rašom! 2011“ vyko dviem etapais. Pirmajam konkurso turui savo darbus atsiuntė daugiau kaip 11 300 gyventojų: nuo trečiosios klasės moksleivių iki senjorų. Buvo atrinkta 30 dailiausiai parašytų darbų, kurių autoriai susirungė konkurso finale, tarp jų ir vyriausia – 83 m. šiaulietė Marija Sokolnikova.

Dailyraščiu rašytų tekstų buvo atsiųsta iš įvairiausių Lietuvos kampelių, o daugiausia darbų gauta iš Vilniaus. Komisija darbų sulaukė ir iš užsienio: Vokietijos Vasario 16-tos gimnazijos bei Airijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų