REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio, kovo 9 d. vakarą kino centre „Multikino„ vykusi dokumentinio filmo „Misija Sibiras“ premjera sulaukė didelio žiūrovų dėmesio, linkėjimų dar ilgai gyvuoti bei gausių aplodismentų po filmo pristatymo.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkusiuosius į premjerą pasveikino Šarūnas Frolenko – Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentas, LR užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius ir filmo režisierius Jonas Grižas. Pastarasis prisipažino, kad ilgą laiką į panašius projektus žiūrėjo skeptiškai, tačiau kuriant „Misija Sibiras" nuomonė keitėsi.

REKLAMA

„Prisipažinsiu, buvau tokios veiklos skeptikas, bet nuomonę pakeičiau. Jei šis filmas nepakeis ir jūsų požiūrio – kviečiu pildyti anketas ir vykti į Sibirą", - pusiau šmaikštaudamas, pusiau rimtai į publiką kreipėsi režisierius J. Grižas.

Į kino centrą „Multikino" susirinkusiems svečiams laukiant filmo premjeros pasiūlyta ant pečių pakilnoti kelioninę kuprinę, sveriančią ne mažiau nei tos, kurias ekpedicijos dalyviai ant pečių nešioja Sibire. Specialiame filmo premjerai sukurtame stende svečiai projekto dalyviams galėjo palikti žinutes, mintis ir įspūdžius apie pamatytą filmą.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar pristatytas filmas nukelia į 2010-ųjų metų ekspedicijos lankytą Sverdlovsko sritį (Rusijos Federacija), kur jaunimas sutvarkė apleistas lietuvių kapines, susitiko su kadaise iš Lietuvos išvežtais ir nebesugrįžusiais lietuviais. Čia įamžinti unikalūs projekto dalyvių žygio į „59 kvartalą" kadrai, įkyrių uodų spiečiai, kryžių senosioms lietuvių kapinėms statyba ir kt.

Filmo premjeroje dalyvavo visų metų “Misija Sibiras" ekspedicijų dalyviai: pradedant nuo pirmosios, dar 2006-aisiais metais. Šie jaunuoliai filmo premjeros laukė su didžiausiu nekantrumu. Po peržiūros dalis jų pripažino, kad vis dar keista matyti ekspedicijos draugus, vilkinčius švarius drabužius, nebenešiojančius didelių sunkių kuprinių ir nevaikančius aplink save uodų spiečiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol apie „Misija Sibiras" sukurti 3 dokumentiniai filmai apie jaunimo ekspedicijas iš skitingų Sibire lankytų vietų: Krasnojarsko - Irkutsko (2008 m.), Kazachstano Respublikos 2009-aisiais ir 2010- ųjų metų lankytos Sverdlovsko srities.

Dokumentinį filmą „Misija Sibiras" galėsite pamatyti kovo 11 d. – 15.30 val. per Lietuvos televiziją (LTV).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų