REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinis studijų fondas praneša, kad studentų bendrabučius atnaujino 26 valstybinės aukštosios mokyklos. Fondas Švietimo ir mokslo ministro patvirtintos Aukštųjų mokyklų studentų bendrabučių atnaujinimo programos (II etapas) įgyvendinimui skyrė 30 mln. litų.“Nors programa buvo patvirtinta 2010 m. birželio mėnesį, o įgyvendinti ją pradėta antroje metų pusėje, aukštosios mokyklos spėjo laiku atlikti darbus ir panaudojo 99,7 proc. joms skirtų lėšų", – sakė Milda Naujokaitė, Valstybinio studijų fondo vyriausioji specialistė. Per dvidešimt Nepriklausomybės metų – tai didžiausia investicija į studentų, gyvenančių  valstybinių aukštųjų mokyklų bendrabučiuose, gyvenimo kokybę.

REKLAMA
REKLAMA

Įgyvendinant studentų buities sąlygoms gerinti skirtą programą, 2010 metais buvo atnaujintos 74 bendrabučių vidaus patalpos. Iš viso aukštosios mokyklos atnaujino virš 48 tūkst. kvadratinių metrų patalpų ir pakeitė beveik 6 tūkst. kvadratinių metrų langų.

REKLAMA

Šioje programoje prioritetas buvo skiriamas studentų asmens higienos priežiūros, maisto gaminimo sąlygų pagerinimui bei higienos normas atitinkančio mikroklimato sukūrimui. Buvo investuojama į sanitarinių mazgų, virtuvių ir kitų vidaus patalpų atnaujinimą, keičiami susidėvėję langai.

Pagal šios kompleksinės programos reikalavimus universitetai bei kolegijos bendrabučių atnaujinimui turėjo skirti ne mažiau kaip 5 proc. savų lėšų nuo programoje nustatytos fondo skirtos sumos. „Akivaizdu, kad aukštosios mokyklos rūpinasi studentų gyvenimo sąlygomis – kai kurios iš jų investavo net tris kartus daugiau nuosavų lėšų, nei buvo numatyta programoje“, – sakė M. Naujokaitė.

Pasak specialistės, buvo planuota, kad aukštųjų mokyklų indėlis sieks 1,5 mln. litų, bet susumavus rezultatus paaiškėjo, kad iš viso jos panaudojo daugiau nei 1,7 mln. litų nuosavų lėšų. Tai rimta paraiška tolimesniems bendrabučių atnaujinimo darbams aukštosiose mokyklose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų