REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prieš porą metų imta vykdyti švietimo reforma vis dar kelia daug prieštaringų diskusijų visuomenėje. Prieš savaitę grupė signatarų ministrą Gintarą Steponavičių ragino atsistatydinti, o kovo 10-ąją Vilniuje, prie Švietimo ir mokslo ministerijos ir prie LR Seimo, LPS „Solidarumas“ piketavo prieš vykdomą švietimo reformą, kuri didina įtampą tarp mokinių, tėvų ir mokytojų. Tuo pačiu metu šalia palaikymą A. Kubiliaus vykdomai politikai išreiškė viena moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Reikšdami savo nepasitenkinimą švietimo  ir mokslo ministru, signatarai išplatintame pranešime spaudai teigė: „G. Steponavičiaus veiklą ministro poste vis sunkiau vertinti tik kaip nekompetetingą vadovavimą, už kurį krenta vien moralinė ir politinė atsakomybė. (...) Toks ministras neturi teisės toliau eiti savo pareigų. Jis privalo būti nedelsiant atstatydintas. Požiūrį, jog pagrindinis mokslo ir švietimo uždavinys yra kurti, išsaugoti ir ugdyti žmogaus ir visuomenės dvasines ir intelektualines galias, Lietuvoje pakeitė vulgari ekonomistinė samprata, jog svarbiausias šitokios veiklos tikslas yra pelnas. Vadovaujantis šia nuostata, šalies mokslo ir švietimo įstaigos nuosekliai ir kryptingai verčiamos pirmiausia pelno siekiančiomis įmonėmis. “

Vykdant naująją švietimo reformą kai kuriems pokyčiams – ypač privalomojo sveikatos draudimo įmokų tvarkos ne kartą savo nuomonę piketai išreiškė studentai bei jų interesams atstovaujančios organizacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų