REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomųjų rungtynių Londono „Arsenal“ trenerio pasakyti žodžiai nustebino Josepą Guardiolą.

REKLAMA
REKLAMA

Tradicinėje spaudos konferencijoje Arsene'as Wengeras nevengė kritikuoti Robiną van Persie iš aikštės pašalinusį arbitrą Massimo Busaccą, atsiprašinėjo komandos sirgalių ir akcentavo kažkokius mįslingus pokalbius „su UEFA žmonėmis“, kurie, pasak prancūzo, „yra šokiruoti arbitro sprendimais“.

REKLAMA

„Arsenal“ treneris, kuris prieš dvikovą dievagojosi, kad jo komanda „liks ištikima savo žaidimo filosofijai“, staiga pakeitė sprendimą ir nurodė savo auklėtiniams aklinai gintis. Žinoma, kiekvieno trenerio teisė yra rinktis žaidimo taktiką, tačiau akivaizdu, kad tokiomis kalbomis prancūzas pergudravo ne „Barcą“, o pats save.

„Šiomis rungtynėmis gali būti nusivylę tik du žmonių tipai - “Arsenal„ sirgaliai ir tie, kurie, mėgsta futbolą“, – miglotai teigė A. Wengeras, kuris, beje, pats nuolat akcentuoja ir džiaugiasi atakuojančiu savo komandos stiliumi.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šįkart prancūzas apdairiai nutylėjo tai, kad jo paties komanda, kuri taip puikiai „propaguoja atakuojantį futbolą“, tik aklinai gynėsi ir neatliko nė vieno smūgio į „Barcelona“ vartus.

Treneriui aktyviai antrino ir R. van Persie, į žurnalistų klausimus pats atsakinėjęs naiviais klausimais apie tai, kaip „jis galėjęs girdėti teisėjo švilpuką“.

P. Guardiola: „Man patinka “Arsenal„, tačiau jiems reikia išmokti objektyviau pažvelgti į savo nesėkmes“

Su žurnalistais bendravęs „Barcelona“ vyriausiasis treneris šįkart daugiau dėmesio skyrė varžovams iš Anglijos, kurių nuolatiniai nusiskundimai jį nustebino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš užjaučiu “Arsenal„. Man patinka ši komanda, tačiau jai dar reikia augti ir vystytis. Nežinau, kokiu būdu jie ketina analizuoti šias rungtynes, tačiau pralaimėjimo priežastis reikia išmokti vertinti objektyviai“, – teigė katalonas.

Londono ekipai simpatizuojantys sirgaliai ir pats A. Wengeras tvirtina, jog „Arsenal“ būtų laimėjęs, jei iš aikštės nebūtų pašalintas R. van Persie. Pasak P. Guardiolos, olando pašalinimas iš aikštės anaiptol nėra pagrindinė „kanonierių“ pralaimėjimo priežastis.

„Visiškai suprantu tokius “Arsenal„ pasiteisinimus, tačiau vis tik derėtų būti labiau savikritiškais. Jei “Arsenal„ futbolininkai mano, kad R. van Persie išvarymas iš aikštės kainavo jiems kelialapį į kitą etapą, ką gi, tai yra jų teisė. Tačiau realybė yra tokia, kad mūsų varžovai kažkodėl nė nesugebėjo atlikti bent trijų tikslių perdavimų atakos metu ir į mūsų vartus taip nėkart ir nesmūgiavo. Tai labai daug ką pasako“, – nuostabos „Arsenal“ „pasiteisinimais“ neslėpė P. Guardiola.

REKLAMA

„Reikia išmokti tinkamai išnagrinėti pralaimėtas rungtynes ir nekartoti kartą jau padarytų klaidų. Manau, jog nusipelnėme keliauti į ketvirtfinalį, nes buvome geresnis už mūsų varžovus“, – sakė P. Guardiola.

A. Wengeras sulauks sankcijų už per ilgą liežuvį?

„Arsenal“ trenerio pasisakymai apie rungtynėms teisėjavusį šveicarą Massimo Busaccą neliko neišgirsti. Trečiadienį po pietų UEFA paskelbė, kad ketina imtis drausminių priemonių „Arsenal“ vyriausiojo trenerio atžvilgiu. Pasak pranešimo, šiuo metu laukiama M. Busaccos ataskaitos.

REKLAMA

Teigiama, kad A. Wengeras arbitrui ėmė prieštarauti ir iškart po rungtynių. Panašioje situacijoje užfiksuotas ir „Arsenal“ saugas Samiras Nasri, kuriam taip pat gresia drausminės sankcijos.

Beje, UEFA iš anksto pranešė, jog neleis „Arsenal“ komandai pateikti apeliacijos dėl R. van Persie parodytos raudonos kortelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų