REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anykščių rajono aplinkosaugininkai sulaikė brakonierių, kuriam „pavyko“ kilpa pagauti į Lietuvos raudonąją knygą įrašytą plėšrūną – lūšį. Tai kilpininkui kainuos per 15 tūkst. litų. Be to, jam gresia ir laisvės atėmimas.

REKLAMA
REKLAMA

Brakonierius kilpininkas, kurio pavardės pareigūnai neatskleidžia, Anykščių rajono aplinkosaugininkams su įkalčiais įkliuvo užvakar. Medžiaga buvo perduota policijai, ši pradėjo ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA

Lūšis įrašyta į Raudonąją knygą, teks atsakyti ir už žiaurų elgesį su gyvūnais, todėl nuo teismo jis neišsisuks, o gali tekti ir pasėdėti“, – Anykščių rajono vyriausiasis prokuroras Ričardas Juozainis sakė, kad brakonieriui gresia iki trejų metų nelaisvės.

Šiandien Anykščių rajono gyventojui policija ketina pateikti įtarimus.

Kaip ties Elmininkų kaimu į rankas aplinkosaugininkams pakliuvo kilpininkas, kol jam nepateikti įtarimai, kruopščiai slepiama. Pasak Anykščių regiono aplinkos apsaugos agentūros vedėjo Arnoldo Kazakevičiaus, brakonierius įkliuvo neatsitiktinai. Jis seniai buvo įtariamas gaudęs žvėris kilpomis, o pernai baustas už tai, kad tokiu būdu buvo nukankinęs stirną.

REKLAMA
REKLAMA

Kad pavyks sulaikyti brakonierių su tokiu retu mūsų miškų gyventoju, aplinkosaugininkams buvo didelė staigmena. „Jie ir patys nesitikėjo, kad į kilpą gali pakliūti lūšis“, – sakė A.Kazakevičius.

Praėjusią savaitę atlikdami žvėrių apskaitą rajono miškuose, aplinkosaugininkai buvo pastebėję trijų vilkų ir lūšies pėdsakus. Ar tas pats plėšrūnas pasismaugė stirnoms statytoje kilpoje, neaišku.

Šiuo metu Lietuvoje, manoma, gyvena apie 100 lūšių. Skirtingai nei Latvijoje, kur šių laukinių kačių priskaičiuojama apie 1000, mūsų šalyje jas medžioti draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už neteisėtą lūšių sumedžiojimą skiriamos įspūdingos baudos. Pernai vienam Šiaulių rajono medžiotojui, kurio šaldiklyje buvo aptikta lūšis, buvo pateiktas 19 875 litų ieškinys.

Prieš porą metų per medžioklę Kupiškio rajone nušovęs lūšies patelę vokietis medžiotojas turėjo sumokėti beveik 20 tūkst. litų.

Jaunius POCIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų