REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai sutarė šiuo metu Strasbūre Europos Parlamento sesijoje posėdžiaujantys Europos Parlamento nariai – partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų Aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio blokas“ lyderis Valdemaras Tomaševskis. Trečiadienį jie pasirašė memorandumą dėl bendro darbo Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

Abi politinės jėgos, įvertindamos Lietuvos Respublikos 2011 metų savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus ir gautą šalies sostinės rinkėjų pasitikėjimą, deklaruoja ketinimus dirbti kartu formuojant Vilniaus miesto savivaldybės valdymo ir valdžios institucijas.

REKLAMA

Memorandumą pasirašiusių politinių organizacijų atstovai šiame dokumente apibrėžė ir principus bei nuostatas, kuriomis remiantis sudaromas porinkiminis blokas.

Kviesdami visas politines partijas ir koalicijas bei jų atstovus jungtis kartu bendram darbui Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, politikai akcentuoja, kad tiesioginės demokratijos arba kitaip tariant, žmonių valdžios idėja, bus atspirties taškas ir esminis visos politinės veiklos siekis.

REKLAMA
REKLAMA

„Dirbdami kartu, sieksime įgyvendinti sąžiningos, tik miesto gyventojams palankios politikos idėjas, propaguosime krikščioniškas vertybes. Itin daug dėmesio skirsime socialinei politikai, siekdami, kad savivaldybės ir valstybės institucijos užtikrintų orią senatvę senjorams, sudarytų palankias sąlygas jaunimui įgyti išsilavinimą, o verslas galėtų palankiomis sąlygomis investuoti Vilniuje“, – sakoma memorandume.

Jame taip pat kalbama apie spartesnį žemės grąžinimą jos teisėtiems savininkams, sostinės infrastruktūros, jos viešųjų erdvių sutvarkymą, siekį kaip traukos centrą išnaudoti Neries upę, gerokai didesnį dėmesį skirti Vilniaus priemiesčiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Memorandumą pasirašę politikai taip pat žada remti Vilniaus arkivyskupijos pastangas siekiant įkurti Gailestingojo Jėzaus sanktuariumą Vilniuje.

Pasak V. Tomaševskio, į susiformavusį bloką yra kviečiamos ir kitos į sostinės tarybą patekusios partijos. Kalbama, kad prie jo gali prisijungti ir „darbiečiai“, tačiau, neoficialiomis žiniomis, šiuo metu EP sesijoje Strasbūre Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas nedalyvauja.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis, Eltos paklaustas apie galimus postus, pavyzdžiui, Vilniaus vicemero, kalbėti nebuvo linkęs. „Kol kas suderinome programinius principus, sutarėme dėl mero kandidatūros, o apie kitus postus kol kas nekalbame“, – sakė jis. Per savivaldos rinkimus V. Tomaševskio blokas gavo 11 mandatų, o „tvarkiečiai“ – 5.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų