REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Roxette - Charm School

REKLAMA

Legendinis Švedijos pop duetas sugrįžta ir mirga marga pasaulio spaudos antraštėse. Lietuva ne išimtis – mūsų kraštą grupė įtraukė į pasaulinio koncertų turo tvarkaraštį. Laukdami senųjų gerųjų „Roxette“ Vilniuje, klausome naujausio jų darbo – „Charm School“ – pirmo po dešimties metų muzikinių atostogų. Rodosi, ilgi metai kartu duetui Marie Fredriksson ir Per Gessle išėjo tik į naudą – jie puikiai žino savo stipriąsias vietas ir meistriškai jas jungia naujose dainose – energinguose roko „gabaluose“ ar melodingose baladėse. Senieji ir naujieji fanai po CD perklausos nenustebs ir šokinės iš laimės – albumas tikrai „roksetiškas“! Išrasta sėkminga pop roko formulė ir puiki Marie bei Per vokalų dermė – klausome „Charm School“ dar kartą!

REKLAMA
REKLAMA

 

Adele – 21


Britė dainininkė ir dainų kūrėja, neužmirštamo balso savininkė Adele žaibiškai išpopuliarėjo prieš dvejus metus – daina „Chasing Pavements“ apsuko galvą gausybei melomanų. Antrasis albumas „21“ – ką tik pasirodė ir jau spėjo įrodyti, kad Adele – ne vienadienė muzikinio pasaulio žvaigždė. Pirmas plokštelės anonsas „Rolling in the Deep“ turbūt neliko nepastebėtas ir lietuvių muzikos mėgėjų. Albumas labai išsiskiria iš šiuo metu madingos elektro pop muzikos liūno ir prikausto viso muzikos pasaulio dėmesį. Didelė tikimybė, kad ir naujas dainas pamėgsite išgirdę vos kartą.

REKLAMA

Bliuzo dainininkė albumą vadina brandesniu – su juo po pasaulį jauna moteris dairosi drąsesniu žvilgsniu. Su daugiau kantrybės ir pasitikėjimo savimi, bet vis taip pat moteriškai. Naujose dainose užfiksuota jaunos kūrėjos moters branda. Svarstome - galbūt kitas albumas atskleis dar vieną šios istorijos puslapį? Kad ir kaip bus, jo jau lauks dar didesnis būtys gerbėjų. Sėkmės, Adele!

The Streets - Computers and Blues

 

Pranešimai skelbia, kad „Computers and Blues“ – penktas ir paskutinis „The Streets“ (po kuriuo slepiasi reperis, taiklių tekstų autorius ir muzikos prodiuseris Mike Skinner) albumas.  Mike Skinner pasitraukia garbingai – įrašęs „The Streets“ vardą į dešimtmečio muzikos istoriją. Ir garsiai - „Computers and Blues“ vadinamas sėkmingiausiu Mike įrašu. Taip ir turėtų skambėti tikras muzikinis atsisveikinimas!

REKLAMA
REKLAMA

Pasak  Mike Skinner, muzika 14-oje naujų dainų varijuoja nuo šokių vakarėlių, arbatos popietės ir futurizmo garsų bei nuotaikų. „Computers and Blues“ apibendrina visą „The Streets“ muzikinį rajoną – repas plius išjudinanti muzika.

James Blake - James Blake

 

James Blake pristato naujausią elektroninę muziką iš vienos pasaulio sostinių - Londono. 22 metų jaunuolis – vienas šviežiausių ir klausomiausių dubstep muzikos naujokų. Turbūt nesuklysime James hitą „Limit to Your Love“ pavadinę žinomiausiu iš prodiuserio kūrybos. Visus 2010-tuosius James skyrė muzikai – jo išleisti singlai privertė muzikos kritikus ir mylėtojus graužti nagus iš nekantrumo, laukiant 2011-tųjų pradžios ir „James Blake“ kompaktinės plokštelės. Laukimas atsipirko! Tiesa, kai kuriems laukti teko trumpiau – albumas pasklido po internetą dar 2010-tųjų gale, nors oficialiai yra išleidžiamas tik šį pavasarį. Kilęs šurmulys dėl šio naujoko (James – ką tik baigė studijas) nustebino – dar oficialiai nepasirodęs albumas buvo pirmais numeriais įtrauktas į įvairius metų pabaigai būdingus topus ir rinkimus bei vadintas vienu iš geriausių metų darbų. Garso menininkas James pirmas rimtas muzikinis žingsnis – vienišas, paprastas, minimalistinis, švarus, erdvus, paaštrintas emocionaliu ir nuoširdumu nuginkluojančiu James vokalu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esben And The Witch – Violet Cries

Gali būti, kad lietuviams mažai girdėtas „Esben And The Witch“ vardas. Indie rock trijulė iš Didžiosios Britanijos – tikri dėmesio verti muzikos naujokai. Bet jie jau koncertuoja vienoje scenoje su „The xx“ ar „Foals“. Jų muzika – tamsi, emocionali, net dramatiška, šiuolaikiška ir nekomercinė. Abejojame, ar „Violet Cries“ dainas gros populiarios radijo stotys. Bet įsiklausius ausį džiugina kokybiški garsai, kur gotiškas dainininkės Rachel Davies vokalas maišomas su gitaromis, ritmo nepaleidžiančiais būgnais ir elektronine muzika. Viskas praskiesta didele rimtumo ir sučiauptų lūpų doze – čia nerasime jokios ironijos, bet jos su kaupu rasime visur kitur. Mėgaujamės „Esben And The Witch“ debiutu!

REKLAMA

Šiaurės kryptis – Netiekto

Kaip rokenrolas skambėjo 1992 metų Vilniuje? Savęs užmiršti neleido tų laikų grupės kaip „Foje“, „Antį“, BIX. Vienokiu ar kitokiu būdu jas išgirstame ir šiandien. O štai tų laikų avangardistų rokerių – kultinės grupės „Šiaurės kryptis“ - muzika iki šios dienos daugeliui mūsų buvo įrašyta tik atsiminimuose. Tiesa, grupė buvo išleidusi kasetę, tačiau jei ji dar nesusidėvėjo nuo klausymo, turbūt retas kuris turi galimybę ją šiandien paklausyti. Kompaktinė plokštelė „Netiekto“ – tai perleistas vienintelis oficialus grupės įrašas – minėtosios kasetės dainos. Vieniems tai bus puikūs atsiminimai, kitiems – istorijos pamoka apie ne mainstream muziką, kurtą ir klausytą prieš 20 metų.

Prie „Šiaurės krypties“ vardo ir muzikos vienu ar kitu metu prisidėjo režisierius Kristijonas Vildžiūnas, Zigmas Butautis, Dzintars Skudra, Arnas Lukošius, Darius Burokas, Skirmantas Gibavičius, Darius Miniotas, Jorius Tarabilda ir Aleksandr Bielkin.

Aprašytus albumus galite rasti:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų