REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

16:02 val. Premjeras Andrius Kubilius žada per penkias darbo dienas, kaip numato įstatymas, apsispręsti, ar patenkinti ūkio ministro Dainiaus Kreivio atsistatydinimo pareiškimą.

16:02 val. Premjeras Andrius Kubilius žada per penkias darbo dienas, kaip numato įstatymas, apsispręsti, ar patenkinti ūkio ministro Dainiaus Kreivio atsistatydinimo pareiškimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Kreivys pareiškimą premjerui įteikė trečiadienį.

„Kaip žinote, ministras man įteikė savo pareiškimą. Pagal galiojantį Vyriausybės įstatymą, skaičiuojant nuo rytdienos, turiu penkias darbo dienas pareiškimo svarstymui. Tai siūlau neklausti, kaip tas dienas išnaudosiu, ir apie galimus kandidatus, nes nieko neatsakysiu“, – po Vyriausybės posėdžio sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Pasiteiravus, kam reikalingos penkios dienos ir ką jos pakeis, A. Kubilius pareiškė, kad tokia yra jo teisė.

Ministras pirmininkas dar kartą pažėrė pagyrų D. Kreiviui dėl gero darbo, apgailestavo dėl atsistatydinimo, prognozavo, kad politiko atsistatydinimas dar ilgai bus nagrinėjamas kaip tam tikro politinio proceso įvykis.

–––––––

Vakar, kovo 8 d., apie savo atsistatydinimą pranešęs Ūkio ministras Dainius Kreivys šiandien įteikė atsistatydinimo pareiškimą ministrui pirmininkui Andrui Kubiliui.  Ilgai delsęs D. Kreivys trauktis iš užimamų pareigų nusprendė po jam nepalankių Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadų.

REKLAMA
REKLAMA

VTEK nusprendė, kad D. Kreivys pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą. Pasirašęs įsakymą, kuriuo buvo skirta Europos Sąjungos parama mokyklų rekonstrukcijai ar renovacijai, kai šių mokyklų rangovais pripažinta įmonių grupė, tarp kurių viena yra įmonė, kurios akcininke yra D. Kreivio motina, D. Kreivys nevykdė minėto įstatymo 3 straipsnio 2 punkte nustatytos prievolės vengti interesų konflikto ir elgtis taip, kad net nekiltų abejonių, kad toks konfliktas yra.

D. Kreivys tvirtino su tokiomis išvadomis nesutinkantis ir žadėjo jas skųsti teismui.

Premjeras per 5 darbo dienas turi nuspręsti, ar D. Kreivio atsistatydinimo pareiškimą perduos prezidentei Daliai Grybauskaitei. Ar patenkins ministro prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų, antradienį A. Kubilius neatsakė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per laikotarpį, kol atsistatydinimo pareiškimas dar neperduotas prezidentei, jį atsiimti gali ir pats D. Kreivys.

Taip pat skaitykite:

Ekspertai apie „Kreiviados“ padarinius

Pasitraukęs D. Kreivys neigia skyręs paramą savo įmonei

Opozicija: A. Kubilius ir D. Kreivys – emociškai nestabilūs

Kreivas ministro verslas (schema)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų