REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį naftos kainos sumažėjo, nes įtakingos Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) narės - Kuveitas, JAE ir Nigerija - sutiko padidinti naftos gavybą, kad sumažėtų kainos pasaulinėje rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Brent“ naftos kaina buvo nukritusi žemiau 113 JAV dolerių už barelį ribos, tačiau vėliau ūgtelėjo iki 113,75 JAV dolerio už barelį. Iš viso antradienį, palyginti su pirmadieniu, „Brent“ naftos barelio kaina nukrito 1,29 JAV dolerio.

REKLAMA

Balandžio mėnesio pristatymo termino ateities sandorių JAV lengvosios naftos kaina padidėjo 10 centų, iki 105,54 JAV dolerio už barelį.

Naftos kainos sumažėjo po to, kai Libijos vadovas Muammaras Gaddafi pasiūlė sukilėliams sušaukti parlamentą ir pasiekti kompromisą, pagal kurį jis galėtų nutraukti kovą ir pasitraukti nuo valdžios, gavęs garantijų, kad nei jis, nei jo šeima nebus persekiojami ir turės neliečiamybę. Naftos kainos sureagavo ir į Kuveito naftos ministro pareiškimą, esą Naftą eksportuojančių šalių organizacija pradėjusi derybas dėl gavybos didinimo, siekdama nuraminti rinkas dėl galimų tiekimo iš Artimųjų Rytų sutrikimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų