REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sėklinių bulvių pardavėjai pritrūko sėklos - nors bulviasodis dar neprasidėjo, tačiau jau aišku, kad visų užsakymų patenkinti nepavyks, nes po pernykščių pelningų metų ūkininkai norėtų išplėsti šios kultūros plotus, antradienį rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pritrūkome tiek maistinių, tiek sėklinių bulvių. Jau nebegalime patenkinti visų užsakymų. Kainos mus taip pat džiugina“, - pasakoja UAB „Šaka“ direktorius Juozas Pukelis. Jo teigimu, atsivežti sėklos nepavyks, nes ES jos taip pat trūksta.

REKLAMA

„Šaka“ šiemet parduos 500-600 t sėklos. Bus realizuotos net peraugusios bulvės. Anksčiau tokios daržovės nebuvo naudojamos sėklai, tačiau ūkininkai perka specialią įrangą, kad tik galėtų apdoroti bet kokią sėklą. Pati bendrovė savo plotų nedidins - tiesiog neturi šiai daržovei tinkamų sklypų.

„Smulkieji ūkininkai norėtų didinti plotus, tačiau jiems trūksta sėklos. Didieji plėstis negali, nes jau išsėmę savo išteklius - daugiau pasodinus, pritruks sandėlių ir technikos. Mano nuomone, šiemet gali būti pasodinta 10-15 proc. daugiau bulvių nei 2010 m.“, - skaičiuoja ūkininkas Vytautas Valaitis, daržovėmis prekiaujančio kooperatyvo „Bulvių namai“ pajininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų