REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rankų savimasažas – puikus būdas atsipalaiduoti, kai jaučiatės pervargęs, tačiau trūksta laiko . Ypatingo pasiruošimo nereikia, tiesiog prieš masažą patepkite rankas kokybišku kremu ar odos aliejumi.

REKLAMA
REKLAMA

Delnų sušildymas. Dešinįjį delną uždėkite ant kairiosios plaštakos išorinės pusės ir stipriai sukite ratais, kol plaštaka sušils. Tą patį pakartokite su kairiąja ranka. Dabarvieną į kitą stipriai trindami, sušildykite delnus.

REKLAMA

Sulenktos rankos masažas. Dešinė ranka apkabinusi kairiąją. Dešinysis nykštys guli kairės rankos delne. Nykštys stipriai masažuoja kairės rankos delną. Po rankas keičiame vietomis.

Riešo masažas. Nykščiu stipriai glostykite nuo delno paviršiaus iki riešo ir po to stipriai patrinkiteišorėje esantį kauliuką.

Plaštakos masažas. Nykščiu tvirtai glostykite minkštas linijas tarp plaštakos kaulų.

Krumplių masažas. Masažuojami nykščiu ir smiliumi. Nykštys padėtas ant pirmojo plaštakos krumplio, o smilius spaudžia iš vidinės pusės visiškai toje pačioje vietoje. Taip masažuojama aplink kiekvieną krumplį.

REKLAMA
REKLAMA

Pirštų masažas. Vienos rankos nykščiu ir smiliumi masažuojami kitos rankos pirštai. Kiekvieną pirštą pamaigykite nuo nago iki krumplio. Atsargiai masažuokite pirštų sąnarius.

Kitas masaž būdas - sukite kiekvieną pirštą atskirai. Ranką delnu žemyn padėkite ant stalo. Kitos rankos nykščiu ir smiliumi pakelkite po vieną pirštą ir sukite juo didelius ratus 7 kartus į vieną, 7 kartus į kitą pusę. Kiti puri gulėti ramiai.

Riešo sukimas. Sulenkite ranką. Alkūnėmis atsiremkite į stalą. Nestipriai sugniaužkite kumščius. Ištieskite smilius ir per riešą sukite ore ratus į vieną ir į kitą pusę.

Rankos spaudimas. Pati sau spauskite ranką. Uždėkite dešinę ranką ant kairės, keletą kartų tvirtai suspauskite.

Gimnastika rankoms. Ištieskite rankas delnais į viršų, pirštus kuo smarkiau išskėskite. Išskėstą ranką sukite kuo toliau ir vėl grįžkite atgal. Kartokite 3 – 7 kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų