REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Praėjusią savaitę Londone vykusio NBA savaitgalio metu NBA komisaro pavaduotojas Adamas Silveris, Naujojo Džersio „Nets“ klubo savininkas Mikhailas Prokhorovas bei Toronto „Raptors“ ekipos savininkas Larry Tanenbaumas surengtoje diskusijoje atsakė į susirinkusių žurnalistų klausimus bei pristatė lygos plėtros Europoje planus.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiai iš Londono Erildas Budraitis

A. Silveris atskleidė, kad jau šį dešimtmetį Europoje gali atsirasti net keturios NBA komandos, tuo tarpu M. Prokhorovas ir L. Tanenbaumas vieningai palaiko žaidėjus, norinčius atstovauti savo šalių rinktinėms.

REKLAMA

Kodėl pirmosioms NBA reguliariojo sezono rungtynėms Europoje pasirinkote Londoną?

– A. Silveris: Pasirinkome Londoną dėl anksčiau mus čia lydėjusios sėkmės. Nuo pat „O2" arenos pastatymo Londone sužaidėme keturias priešsezonines rungtynes ir gerbėjai taip pat norėjo išvysti reguliariojo sezono susitikimus. Tai buvo tarsi eksperimentas. NBA komisaras Davidas Sternas anksčiau kalbėjo apie NBA diviziono Europoje atsiradimą, tad norėjome atvykti čia ir atvežti dvi komandas. Norėjome tai padaryti reguliariojo sezono metu, kad pamatytume, kaip atrodytu kelionė, kaip žaidėjai priprastų prie tokio tvarkaraščio bei kaip greit prisitaikytu grįžę namo.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl norėjote, kad „Nets" dalyvautų rungtynėse Londone?

– M. Prokhorovas: Pavyzdžiui, todėl, kad man patinka „Harry's" baras. Jeigu rimtai, pritariu NBA vizijai, kad kitas lygos augimo žingsnis – plėstis pasaulyje. Šios rungtynės tai ir parodo. Turime JAV komandą, kurią valdo rusas ir kurioje žaidžia prancūzas ir slovėnas, o ji kaunasi su Kanados komanda, kurioje žaidžia žaidėjai iš Brazilijos, Ispanijos, Italijos ir kitų šalių. Pačios rungtynės vyksta Londone. Manau, kad tai skamba puikiai ir skamba globaliai. Šios rungtynės – didžiulė garbė mūsų komandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokių tikslu į Londoną atvyko „Raptors"?

– L. Tanenbaumas: Krepšinis – tarptautinis žaidimas, o Torontas yra tarptautinis miestas. Džiaugiamės, kad NBA paprašė mūsų dalyvauti šiame renginyje ir reprezentuoti pirmą tarptautinę NBA komandą (kuri yra už JAV ribų) šioje puikioje arenoje.

Ar galima tikėtis, kad NBA reguliarojo sezono rungtynės taps pastoviu reiškiniu? Ar galime to tikėtis kasmet?

– A. Silveris: Galbūt ne kiekvieną sezoną, tačiau tai turėtų tapti pastoviu reiškiniu. Tai priklausys nuo šio savaitgalio.

REKLAMA

– T. Leiweke („O2" arenos savininkas): Ar galiu atsakyti į šį klausimą? Kitą sezoną planuojame perkelti 17 rungtynių.

„Raptors" komandojenemažai žaidėjų iš užsienio šalių. Ar pastebite padidėjusį susidomėjimą iš tokių šalių, kaip Italija, Lietuva, ispanija ar Brazilija?

– L. Tanenbaumas: Žinoma. Visgi mes žiūrime ne tik į tai, tačiau ir mūsų miestą. Turime nemažą lietuvių, pietų amerikiečių, italų, ispanų populiaciją, tad džiaugiamės padidėjusiu susidomėjimu ir tai yra nuostabu.

Turint tokias NBA lygai paruoštas arenas kaip „O2", kada galima tikėtis turėti NBA komandą Europoje? Ar įmanomą Europoje turėti visą NBA divizioną?

REKLAMA

– A. Silveris: Jeigu turėtume visą divizioną, manau tai išbalansuotų NBA tvarkaraštį. Visgi jei turėtume, pavyzdžiui, keturias NBA komandas Europoje, šios tarpusavyje sužaistų daugiau rungtynių ir rečiau keliautų į JAV. Manau tai įmanoma. Jau anksčiau Davidas Sternas yra sakęs, kad tai gali įvykti per artimiausius dešimt metų. Visgi daug kas priklausys nuo šio savaitgalio bei artėjančių Olimpinių žaidynių Londone.

Ką manote apie savo žaidėjus, atstovaujančius savo šalių rinktinėms? Pavyzdžiui, Markui Cubanui ši idėja nepatinka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– M. Prokhorovas: Esu labai lankstus. Manau, labai svarbu, kad geriausi žaidėjai dalyvautų tarptautiniuose turnyruose. Žinoma, yra šiek tiek prieštaravimų, tačiau, manau, turime išlikti lankstūs, jei norime sukurti visame pasaulyje žinomą komandą. Štai kodėl noriu tapti pavyzdžiu, kaip įgyvendinti šį lankstumą realybėje.

– L. Tanenbaumas: Didžiuojamės, turėdami žaidėjus, kurie žaidžia nacionalinėse rinktinėse, o jie didžiuojasi, atstovaudami savo šaliai. Galbūt vienintelis kylantis klausimas – traumos. Ir tai yra viskas. Visais kitais atvejais palaikome savo žaidėjus ir jais didžiuojamės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų