REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui baudžiamąją bylą, kurioje 59  metų Panevėžio rajono gyventojui A.S. yra pateiktas kaltinimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš dvejus metus pagal Ramygalos komunalinio ūkio prašymą Panevėžio rajono savivaldybė organizavo supaprastintą atvirą konkursą Upytės katilinei modernizuoti, kurį laimėjusi bendrovė turėjo sumontuoti du 700 kW galingumo kieto kuro katilus su automatizuota užkūrimo sistema ir  automatizuotomis biokuro deginimo pakuromis.

REKLAMA

Ikiteisminiu tyrimu nustatyta, kad už Upytės katilinės modernizavimo plano įgyvendinimą buvęs atsakingas tuometinis Ramygalos komunalinio ūkio direktorius galėjo netinkamai atlikti pareigas ir pasirašyti rangos sutartį, kurioje statomų katilų galingumas nebuvo nurodytas. Todėl modernizuotoje katilinėje buvo suprojektuoti ir pastatyti du žymiai mažesnio – 640 kW galingumo katilai, negu buvo numatyti skelbiant konkursą.

Netinkamai atlikus pareigas buvo pažeistos konkurso nuostatos, nesilaikyta įstaigos vadovui numatytų reikalavimų, taip pat sumenkintas Panevėžio rajono savivaldybės ir Ramygalos komunalinis ūkio  autoritetas, padaryta didelė moralinė žala šių institucijų prestižui, negauta Europos Sąjungos struktūrinė parama šiam projektui įgyvendinti.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius, įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, teigia, kad prieš metus likviduotos viešosios įstaigos – Ramygalos komunalinio ūkio direktoriaus pareigas laikinai ėjęs A.S. kaltinamas neatlikęs tarnybinių pareigų. Galima padaryti ir dar vieną išvadą, kad šiai nusikalstamai veikai galėjo sutrukdyti Panevėžio rajono savivaldybės administracijos vadovų principingi veiksmai. Tačiau kontroliuojant Upytės katilinės modernizavimo procesą būtent tokio savivaldybės pareigūnų principingumo ir pritrūko.

Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 229 str. teigiama, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, dėl neatsargumo neatlikęs savo pareigų ar jas netinkamai atlikęs, jeigu dėl to valstybė, juridinis ar fizinis asmuo patyrė didelės žalos, baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą atėmimu arba bauda, areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų