REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulyje šiuo metu gyvena daugiau nei 7 milijardai žmonių. Mokslininkai nustatė, koks yra ir kaip atrodo tipiškiausias Žemės gyventojas.

REKLAMA
REKLAMA

Remdamiesi naujausiais pasaulio gyventojų demografiniais  duomenimis, mokslininkai nustatė, kad šiuo metu tipiškiausias Žemės gyventojas yra 28 metų amžiaus Kinijoje gyvenantis vyras.

REKLAMA

Kinijos Mokslų akademijos specialistai, apdoroję daugiau nei 10 metų tyrimų tikslais kauptas šalies gyventojų nuotraukas, nustatė tipiškiausius šio hipotetinio asmens, vadinamo „7 milijardų veidu", bruožus ir sukūrė kompozitinį jo fotoportretą, pranešė „Daily Mail„. Jis remiasi 190 000 nuotraukų analize ir iš jų išvestu veido bruožų „vidurkiu“.

Statistiniai duomenys liudija, kad tipiškiausias žmonijos atstovas yra dešiniarankis vyras, uždirbantis mažiau nei 12 000 JAV dolerių per metus, turintis mobilųjį telefoną, bet ne sąskaitą banke. Jis gyvena Kinijoje ir yra 28 metų amžiaus. Apskaičiuota, kad iš viso pasaulyje yra 9 milijonai tokių „tipiškiausių" žmonių.

Tačiau mokslininkai pabrėžia, kad neilgai trukus „žmonijos veidas" turėtų pasikeisti. Iki 2030 metų tipiškiausią žmonijos atstovą pakeis Indijos gyventojas.

Šiame vaizdo siužete – pagrindiniai dabartinės „žmonijos veido" bruožai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų