REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pasirodo, valstybės politika tokia, kad mane išlaiko vienuolikos metų vaikas“, — taip šiaulietė apibūdino situaciją, kuomet jai nebuvo paskirta socialinė pašalpa. Priežastis: buvęs sutuoktinis dukteriai moka per 600 litų alimentų. Ir nors tai yra visos šeimos pajamos, oficialiai jų pakanka, kad negautum pašalpos.

REKLAMA
REKLAMA

Alimentų pakanka motinai ir dukteriai

Viena dukterį auginanti šiaulietė (vardas ir pavardė redakcijai žinoma) teigia pakliuvusi į absurdišką situaciją — ji tapo vaiko išlaikytine.

REKLAMA

Netekusiai darbo moteriai pusę metų buvo mokamos bedarbio išmokos. Po pusės metų kreipėsi į Šiaulių socialinės paramos skyrių, prašydama skirti socialinę pašalpą, bet sužinojo, kad pašalpa jai nepriklauso, neva gali būti skirta tiktai apie 70 litų socialinė priemoka.

Priežastis — tėvo mokamų alimentų pakanka, kad negautum socialinės pašalpos. Tėvas moka per 600 litų per mėnesį.

Motinos supratimu, alimentai turėtų būti skirti vaikui.

„Vadinasi, turiu tuos pinigus atplėšti nuo dukters ir panaudoti sau? Kodėl valstybė verčia vaiką dirbtinai patirti skurdą? Jaučiuosi taip, tarsi kasdien traukčiau kąsnį vaikui iš burnos“, — guodėsi motina. — Be to, pasipylė buvusio vyro priekaištai, kad jis mane išlaiko, ir netgi grasinimai sumažinti alimentus — atseit pasistengs gauti pažymą, kad uždirba mažiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Nebežinodama, ko griebtis, moteris kreipėsi į Šiaulių savivaldybės teisininkus. Teisininkai pripažinę, jog tokių skundų yra nemažai, patarę kreiptis į Seimo narius su prašymu, kad būtų peržiūrėti įstatymai.

Visos pajamos — į bendrą katilą

Pasak Ritos Blauzdavičienės, Šiaulių socialinės paramos skyriaus vedėjos, įstatymo numatyta tvarka šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu pajamos vienam šeimos nariui arba vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės už valstybės remiamas pajamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ši tvarka nėra nauja. Visos šeimos gaunamos pajamos, šiuo konkrečiu atveju, alimentai ir netgi vaiko išmokos, yra įskaičiuojamos į bendras pajamas. Taigi jeigu alimentai yra didesni nei 350 litų vienam asmeniui, socialinė pašalpa nepriklauso“, — konstatavo vedėja.

Darbo netekusiai ir iš vaikui skirtų alimentų gyvenančiai šiaulietei vedėja patartų kreiptis dėl kompensacijos už šildymą.

Sigita STONKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų