REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pateikiame svarbiausių Lietuvos ir pasaulio praėjusios savaitės įvykių apžvalgą.

2011 02 28, pirmadienis

Rinkimuose pergalė šypsojosi socialdemokratams. Savivaldybių rinkimuose geriausiai pasirodė LSDP, rodo naujausi duomenys. Pateikiame VRK rezultatus. Pagal gautus iš apylinkių duomenis, rinkimuose dalyvavo apie 1 mln. 152 tūkst. 765 rinkėjų. Socialdemokratai, praėjusiuose rinkimuose gavę 302 mandatus, sustiprino savo pozicijas. Socialdemokratų partija gavo penktadalį - 326 mandatus, o Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) per 240 mandatų.

REKLAMA
REKLAMA

2011 03 01, antradienis

Intelektualai reikalavo ministro atsistatydinimo. Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinė grupė ir dalis Nepriklausomybės Akto signatarų klubo atstovų pareikalavo atstatydinti švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių. Ministras kaltinamas tuo, kad šalies švietimo politika grindžiama „antivalstybiškai orientuotomis“ ir „antimoksliškomis“ laisvosios rinkos idėjomis. Lietuvoje susidarė paradoksali situacija, kai kai kurios studijos (pvz. kultūros, meno) kainuoja nelogiškai brangiai.

REKLAMA

2011 03 02, trečiadienis

Lietuva nyksta. Kovo pirmąją dieną prasidėjęs Gyventojų surašymas nežada nieko gero. Išankstinius duomenis suvedęs Statistikos departamentas patvirtino blogiausias pastarųjų metų prognozes. Pirminiai skaičiai įrodė, kad pernai Lietuvoje gerokai sumažėjo gyventojų. Pirmiausia todėl, kad 2010-aisiais dešimtys tūkstančių žmonių emigravo ir smuko imigracija. Be to, mirė daugiau žmonių nei gimė, mažėjo santuokų ir daugėjo ištuokų. Dėl pablogėjusių visų rodiklių derėtų skambinti pavojaus varpais – Lietuvoje 2010-aisiais gyventojų sumažėjo 84,5 tūkstančio. Statistikos departamento atstovės Danguolės Svidlerienės teigimu, liūdniems rodikliams daugiausia įtakos turėjo sunkmetis.

REKLAMA
REKLAMA

2011 03 03, ketvirtadienis

Opozicija: A. Kubilius ir D. Kreivys – emociškai nestabilūs? Žiniasklaida paviešino neva slaptą ūkio ministro  Dainiaus Kreivio „pažymą“ apie jam darytą politikų spaudimą, iš kurios anksčiau pasišaipė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Opozicija šį raštą pavadino psichiškai nestabilaus žmogaus sapalionėmis, o Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderis Arūnas Valinskas pripažino svarstąs galimybę trauktis iš valdančiosios koalicijos: „Po atvirai šmeižikiškų teiginių, kuriuos išplatino Dainius Kreivys savo vadinamojoje „pažymoje“, kyla klausimas – ar galima toliau kartu dirbti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2011 03 04, penktadienis

Degalų kainos viršijo rekordą. Degalų kainoms dar kartą peršokus visų laikų Lietuvos rekordus, premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad Vyriausybė atsiriboja nuo viso šito ir nebandys keisti situacijos. Esą ministrų kabinetas ką nors padaryti bejėgis. Tačiau oponentai tvirtina, kad Vyriausybė turi priemonių kainoms mažinti. Premjeras Andrius Kubilius sako, kad Vyriausybė nesiims reguliuoti degalų kainų, nes jas lemia geopolitiniai procesai.

2011 03 05, šeštadienis

A. Zuokas nesusitarė su lenkais. Artūro Zuoko koalicija nusprendė Vilniaus valdžią pasidalyti su socialdemokratais, „Tvarkos ir teisingumo“, Darbo partijos atstovais. „Lietuvos ryto“ televizija praneša, kad  A.Zuoko suburtas judėjimas atmeta  konservatorius ir Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų Aljanso koaliciją. Rinkimuose Vilniaus mieste Darbo partija gavo 8 mandatus, o socialdemokratų partija ir „Tvarka ir teisingumas“ gavo po 5 mandatus. Artūro Zuoko koalicija turi 12 mandatų.

REKLAMA

2011 03 06, sekmadienis

D. Grybauskaitė Europos institucijoje nieko nenuveikė vardan Lietuvos? Kovo 4 d. buvusi Europos Komisijos vyriausioji finansininkė argentinietė Marta Andreasen padavė Lietuvą ir dar 26 Europos Sąjungos valstybes į Europos žmogaus teisių teismą, siekdama įrodyti, kad buvo atleista iš darbo už tai, jog atsisakė pasirašinėti nepatikimus finansinius dokumentus, reikalavo atlikti vidinį auditą ir teigė, kad nepriklausomas auditas nepatvirtins Komisijos finansinių ataskaitų. Nuo M. Andreasen atleidimo per visą kadenciją Europos audito rūmai (EAR) pilnai nepatvirtino nė vienos Europos Komisijos finansinės ataskaitos, už kurių rengimą buvo atsakinga tuometinė finansų ir biudžeto komisarė, dabartinė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų