REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnas lietuvis mano, kad Kovo 8-oji tėra sovietmečio palikimas, todėl  nenuostabu, kad pamažu blanksta ir šios dienos tradicija parodyti moterims išskirtinį dėmesį. Vis dėlto artėjant Tarptautinei moters dienai, nusprendėme pasiteirauti, ką Kovo 8-oji reiškia žymioms Lietuvos moterims ir kaip savo damas ruošiasi nudžiuginti garsūs vyrai.

REKLAMA
REKLAMA

Jonas Radzevičius: „Man nereikia ypatingos progos, kad galėčiau įteikti gėlių“

J. Radzevičius (Fotodiena.lt/T. Lukšio nuotr.)J. Radzevičius (Fotodiena.lt/T. Lukšio nuotr.)

Žurnalistas, televizijos laidų ir renginių vedėjas Jonas Radzevičius neslėpė, kad Tarptautinė moters diena jam taip pat primena sovietmetį, tačiau šie prisiminai, esą, malonūs. „Atminty iškyla aštuntasis dešimtmetis, kai gatves užplūsdavo vyrukai su tulpėmis ir besišypsančios moterys“, - sakė Jonas ir tikino pats neketinantis pamiršti šios tradicijos.

REKLAMA

„Kovo 8-oji yra labai graži šventė, ypatinga moterims, todėl joms turėtų būti rodomas išskirtinis dėmesys. Man smagu šią dieną praleisti kartu su savo šeimos moterimis – pakviesti jas į kavinę, vėliau pasivaikščioti po miestą. Juk, kuo daugiau švenčių, tuo geriau“, - juokiasi vyras ir tuoj patpriduria, kad jam nereikia ypatingos progos, kad įteiktų savo mylimai moteriai gėlių. Jonas teigia, kad Tarptautinės vyrų dienos nešvenčia ir nesiruošia švęsti: „Man nepriimtina, kai lyg per prievartą bandoma priminti, kad ir vyrus būtina sveikinti, teikti jiems gėles ir kitaip rodyti pagarbą – mano nuomone, tokia diena nėra reikalinga, man daug maloniau rodyti dėmesį nei jį gauti“.

REKLAMA
REKLAMA

Aistei Jasaitytei Moters diena – bundantis pavasaris

A. Jasaitytė -Čeburiak (ELTA nuotr.)A. Jasaitytė -Čeburiak (ELTA nuotr.)

Modeliui, saviraiškos studijos „Pamilk save“ steigėjai Aistei Jasaitytei-Čeburiak Kovo 8-oji simbolizuoja ilgai lauktą pavasarį. „Ryškiaspalvės gėlės, laimingos ir gražios moterys, lyg paukštukai kedenančios plunksneles – man labai smagu stebėti tokius bundančios gamtos ženklus“, – sako Aistė.

Jauna moteris prisipažįsta, kad ir pati šią dieną jaučiasi ypatingai: „Džiaugiuosi ir didžiuojuosi,kad esu moteris, mama, ir tikrai neneigsiu – man malonus rodomas dėmesys“. Aistė sako, jog sveikinimų sulaukia ne tik iš vyro, profesionalaus šokėjo, Romano Čeburiak, bet ir kolegų bei pažįstamų. „Gaunu gėlyčių, mielų smulkmenų. Labai džiugu, kad yra tokių šaunių vyrų, kurie moka rodyti pagarbą ir dėmesį dailiosios lyties atstovėms – juk, kaip sakoma, be karalių nebūtų ir karalienių“ – šypsosi Aistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Asta Pilypaitė Kovo 8-osios nesureikšmina

A. Pilvelytė (dešinėje) (Fotodiena.lt/T. Lukšio nuotr.)A. Pilvelytė (dešinėje) (Fotodiena.lt/T. Lukšio nuotr.)

Atlikėja Asta Pilypaitė prisipažino, kad Tarptautinei moters dienai neskiria daug dėmesio, tačiau jai smagu stebėti nuo pat ryto skubančius vyrus su gėlėmis rankose. „Kovo 8-oji man yra vieną tų „kasdieniškų“ švenčių ir turi tikrai mažesnę reikšmę nei, tarkim, Kalėdos ar Velykos. Nesiruošiu jai specialiai, nieko neplanuoju, bet tai, kad vyrai nepamiršta pasveikinti brangių moterų, yra labai gražu“, – sako Asta. Paklausta, kaip ją šią dieną pradžiugina pažįstami vyrai, atlikėja tikina, jog nesitiki dovanų, jai tiesiog malonu sulaukti dėmesio ar gauti gėlių. „Tulpės – labai gražios pavasario gėlės“, – juokiasi Asta.  „Ar pati tądien jaučiuosiu ypatinga? Jei moterį supa ypatingi žmonės, ji kasdien gali taip jaustis“, – įsitikinusi atlikėja.

REKLAMA

Andriui Rimiškiui patinka rodyti dėmesį mylimoms moterims

A. Rimiškis (Fotodiena.lt/R. Dačkaus nuotr.)A. Rimiškis (Fotodiena.lt/R. Dačkaus nuotr.)

„Kovo 8-oji yra puiki proga nudžiuginti savo brangiausias moteris“, – sako atlikėjas Andrius Rimiškis. Neseniai tėčiu tapęs ir dukrelę auginantis Andrius pats puikiai pamena, kaip vaikystėje įteikdavo po gėlytę svarbiausioms moterims – mamai ir močiutei.

Mokykloje, kurioje mokėsi atlikėjas, Moters dienos proga buvo organizuojami šventiniai renginiai – su eilėraščiais, spektakliais ir dainomis. „Žinoma, ir pats koncertuodavau, pamenu, kaip jaudindavausi – juk susirinkdavo pilna salė moksleivių ir jų artimųjų“ – pasakoja žymus atlikėjas.

REKLAMA

Kaip juokavo Andrius, Kovo 8-osios rytą jis visų pirma pasveikina savo šeimos moteris ir tik tada griebiasi įprastų dienos darbų. „Aš šios dienos neįsivaizduoju be gėlių, bet mėgstu daryti ir staigmenas, pavyzdžiui, surengti netikėtą romantišką vakarienę“, – tikina atlikėjas, paklaustas, ką tokia proga dovanoja savo žmonai Vaidai. Andrius nemano, kad stipriosios lyties atstovai turėtų jaustis nuskriausti, jog Tarptautinė vyrų diena nėra tokia populiari, kaip Kovo 8-oji: „Visiškai nejaučiu dėl to nuoskaudos, priešingai – manau, kad daug svarbiau yra rodyti dėmesį moterims. Tą turėtų daryti kiekvienas save gerbiantis vyras – Moters dienos proga pasistengti dėl savo mylimųjų ir nepamiršti padėkoti už tai, kad jos visuomet yra šalia mūsų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gabrielė Martirosianaitė: „Žinau, kas tikrai nepamirš pasveikinti“

G. Martirosinaitė (Fotodiena.lt/R. Medonio nuotr.)G. Martirosinaitė (Fotodiena.lt/R. Medonio nuotr.)

„Mis Lietuva 2008“ Gabrielė Martirosianaitė Moters dienos nesieja su tarybiniais laikais: „Aš augau jau laisvoje Lietuvoje, todėl Kovo 8-oji man nesukelia neigiamų emocijų, priešingai – ši šventė asocijuojasi su atėjusiu pavasariu, šiltesniu oru ir pirmomis tulpėmis. Mane labai gerai nuteikia, kai mieste matau prie gėlių pardavėjų besibūriuojančius vyrus ir sukančius galvą, kokiomis gėlėmis pagerbti žmoną, draugę, mamą ar kolegę“.

REKLAMA

Nors mergina tikina, kad ypatingo dėmesio ar dovanų šią dieną sulaukti nesitiki, tačiau puikiai žino, kas tikrai nepamirš jos pasveikinti: „Manau, jog Kovo 8-ąją sulauksiu tulpių puokštės nuo tėčio – jis kasmet taip palepina mane ir mamą“.

Tituluota gražuolė nemano, kad vyrai jaučiasi pamiršti dėl to, jog Tarptautinė vyrų diena dažnai lieka taip ir nepaminėta: „Vyrai turėtų džiaugtis, kad yra tokia diena, Kovo 8-oji, kai jie nevaržomi gali demonstruoti savo šiltus jausmus brangioms moterims, tai puiki proga kartu gražiai praleisti dieną – juk dabar visi nuolat skuba ir neturi vieni kitiems laiko“. Gabrielė tikina, kad ypatingai ruoštis ir puoštis šią dieną neketina: „Moteris turi kasdien save mylėti, rūpintis savimi ir visiškai nesvarbu, ar tai Kovo 8-oji, ar eilinė diena“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų