REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar naktį Šilalės ugniagesiams teko skubėti į vietos ligoninę. Šios senutėliame lifte užstrigo medikai ir labai sunkios būklės ligonis, kurį skubėta kuo greičiau išgabenti į Tauragės apskrities ligoninę. Pasibaigus gelbėjimo operacijai paaiškėjo, kad vyro gyvybės medikams išgelbėti nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Šilalės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai iškvietimą į rajono ligoninę gavo naktį, apie 2.37 val. Pastarosios lifte, tarp trečio ir antro aukštų, užstrigo trys medicinos darbuotojai ir vienas labai sunkios būklės ligonis.

REKLAMA

Atskubėję į vietą, ugniagesiai susisiekė su liftus prižiūrinčia firma, tuomet iškviestas elektrikas, turintis raktus nuo liftų mašinų skyriaus durų. Patekus į pastarąjį, liftas su jame esančiais žmonėmis nuleistas panaudojus rankinį nuleidimo mechanizmą.

Kai liftas nusileido iki antro aukšto, durys automatiškai atsidarė ir žmonės buvo išvaduoti.

Pasak Šilalės rajono ligoninės vadovo Vidmanto Alšausko, viskas įvyko per skubėjimą, nes norėta kaip galima greičiau padėti sunkiam ligoniui.

REKLAMA
REKLAMA

„Į liftą įlipo per daug žmonių. Medikai, ligonis, lašelinės. Matyt, kai jis leidosi, kažkas sujudėjo ir jis sustojo. Nieko kito ir nebuvo galima tikėtis, juk mūsų ligoninės liftui–jau 35 metai",–teigė V.Alšauskas.

Šilalės medikai į greitosios medicininės pagalbos brigados automobilį, laukiantį prie ligoninės, gabeno 64 metų vyrą. Neturint galimybės padėti iškart, šilališkis turėjo būti išvežtas į Tauragės apskrities ligoninę.

„Deja, vyras mirė. Jau kai atgabeno pas mus, jo būklė buvo labai sunki, vos užčiuopėme pulsą. Tačiau mes esame iš tų ligoninių, kuriose neliko reanimacijos. Tad kiek leido mūsų pajėgos, prieš išveždami ligonį sustiprinome. Tačiau jis neišgyveno",– liūdnai konstatavo Šilalės rajono ligoninės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis nesiėmė svarstyti, kiek tam įtakos turėjo incidentas lifte. Bet neslėpė, kad kol ligonis ir medikai iš jo buvo išvaduoti, užtruko nemažai laiko.

„Ar tai pirmas toks įvykis? Nesinori net pasakoti. Kartą iš kaimo atvykusi senutė jame praleido visą valandą ir taip išsigando, kad vos negavo priepuolio. Šiandien po pietų liftą šiaip ne taip sutvarkėme, bet jį reikia ne lopyti, o keisti. Tačiau tai kainuotų pusę milijono litų. O ligoninė turi gerokai didesnių problemų. Štai net penkerius metus gyvenome be rentgeno. Tad patys galite įsivaizduoti mūsų padėtį",– netryško džiaugsmu V.Alšauskas.

Darius ČIUŽAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų