REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį pasibaigus didžiausiai turizmo, laisvalaikio ir sporto parodai Lietuvoje „Vivattur 2011“, Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (toliau – VTD) džiaugiasi sėkminga paroda ir tuo, kad lankytojai negailėjo pagyrų naujajam stendui “Lietuva. Pamatyk! Pajausk! Pamilk!".

REKLAMA
REKLAMA

„Atnaujinto dizaino stendą jau matė daugelio šalių gyventojai, lankęsi tarptautinėse turizmo parodose. Tačiau mums tikrai buvo svarbu sužinoti tautiečių nuomonę ir malonu išgirsti pagyrimų jungtinei vietinio turizmo salai, kuri parodoje buvo apdovanota prizu „Traukos centras“,“ – apdovanojimu džiaugiasi VTD direktorė dr.Raimonda Balnienė.

REKLAMA

“Lietuva. Pamatyk! Pajausk! Pamilk!" saloje buvo siūloma aplankyti naujausius, atnaujintus ir įdomiausius turizmo objektus bei išbandyti aukščiausios kokybės paslaugas mūsų šalyje. Lankytojai pildė anketas, skirtas vietinio turizmo situacijai ir lietuvių atostogavimo įpročiams ištirti. Beveik pusė atsakinėjusiųjų buvo vilniečiai, kiti – iš įvairių Lietuvos kampelių atvykę parodos svečiai. 72 procentai respondentų amžius – iki trisdešimties, likusieji - vyresni.

REKLAMA
REKLAMA

Anketos atskleidė, kokį poilsį renkasi tautiečiai mūsų šalyje. Jaunesnioji stendo “Lietuva. Pamatyk! Pajausk! Pamilk!" lankytojų dalis renkasi dažniausiai aktyvias atostogas, o vyresnieji - atostogas mieste su kultūrine programa. Bendrai parodos lankytojai Lietuvoje dažniausiai renkasi aktyvų poilsį. 85 procentai anketas pildžiusių teigė, kad apie vietinio turizmo galimybes sužino internete. Trys ketvirtadaliai apklaustųjų teigė, kad naudojasi turizmo informacijos centrų paslaugomis.

Parodoje „Vivattur 2011“ lankytojai negailėjo pagyrų ir pačiam stendui “Lietuva. Pamatyk! Pajausk! Pamilk!". Beveik visi (95 proc.) anketas pildžiusių žmonių stendą įvertino puikiai ir labai gerai.

Vietinio turizmo salos lankytojų taip pat buvo klausiama, koks suvenyras geriausiai reprezentuoja Lietuvą. Pusė respondentų tvirtino, kad tai - gintaras. Antroje vietoje žmonės pažymėjo informacinius, Lietuvą pristatančius leidinius bei knygas apie mūsų šalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų