REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių policijos pareigūnai, niekaip nesugebantys iš centrinės turgavietės išguiti prekeivių kontrabandinėmis cigaretėmis, turbūt tikisi išgaudyti visus jų klientus, kurie perka pigesnius rūkalus. „Pirmoji kregždė" jau įkliuvo policijai.

REKLAMA
REKLAMA

Cigaretes pirko turguje

Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė pranešė, kad jos kolegos iš Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus sučiupo 37-erių metų Šiaulių rajono gyventoją G. L. Policininkų dėmesį atkreipė didžiulis krepšys, kurį moteris nešėsi į Vilniaus gatvėje esančio namo kieme stovintį savo automobilį.

REKLAMA

Iškratę krepšį pareigūnai suskaičiavo, kad sulaikytoji turi 400 pakelių kontrabandinių cigarečių pakelių „Saint George". Šiaulių rajono gyventoja ilgai nesispyriojusi prisipažino visas cigaretes nusipirkusi centrinėje Šiaulių turgavietėje, apie kurioje įsitaisiusius kontrabandinių cigarečių siūlytojus ne kartą rašyta ir „Šiaulių naujienose".

Gerai žino kainodaros politiką

Paaiškėjo, kad policininkai ne tik puikiai žino apie turguje kontrabandines cigaretes atvirai siūlančius prekeivius, bet gali išvardyti parduodamų nelegalių prekių kainas bei taikomų nuolaidų sistemą. „Šiaulių turgavietėje „Saint George“ pakelis parduodamas po 5 Lt 50 ct, jei perkama pakuotėmis, tada už 10 pakelių  prašoma 50 Lt", - kainas žeria policijos atstovė G. Smagriūnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 2 tūkstančius litų kontrabandininkams sumokėjusi moteris neslėpė sugalvojusi „bizniuką". Šiauliuose įsigytas cigaretes Šiaulių rajono gyventoja tikėjosi brangiau parduoti savo kaime ir šiek tiek užsidirbti.

Tiekėjų nesekė

Pareigūnai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėjo administracinę bylą. Anot pareigūnų, kadangi moters neteisėtai gabentų prekių muitinė vertė yra per 2,5 tūkstančio litų, t. y., patenka į Administracinių teisės pažeidimų kodekso apibrėžtas ribas  tarp dešimties ir penkiasdešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL), tai jai gresia bauda nuo penkių tūkstančių iki dešimties tūkstančių litų. Moteris turės atsisveikinti ir su turguje pirktomis cigaretėmis.

Neaišku tik viena: kodėl pareigūnai „ant karštųjų" nesekė toliau ir nesuėmė turgaus prekeivių, kaimietei pardavusių nelegaliai į šalį įvežtas cigaretes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų