REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija (LŠTA) dar šią savaitę kreipsis į atsakingas Lietuvos institucijas su reikalavimu ištirti kaltinimus, kurių šilumos tiekimo įmonės sulaukė savivaldybių tarybų rinkimų metu.

REKLAMA
REKLAMA

„Priešrinkiminiu laikotarpiu šilumos tiekėjai sulaukė įvairiausių kaltinimų dėl esą nesąžiningai vykdomos apskaitos, neskaidrių mokesčių ir kitų nebūtų nusikaltimų. Iš atsakingų institucijų reikalaujame pradėti tyrimą ir nepalikti šių klausimų neatsakytų“, – teigė LŠTA prezidentas Vytautas Stasiūnas.

REKLAMA

Šilumos ūkio srityje dirba per 5 tūkst. žmonių, kurių veikla priešrinkiminiu laikotarpiu buvo nepelnytai apdrėbta purvu. „Šią šaltą žiemą šilumininkai dirba sunkiai ir neskaičiuodami darbo valandų. Jie nenusipelno būti be jokio pagrindo kaltinami“, – įsitikinęs V. Stasiūnas.

Anot jo, kaip tapo įprasta, daugiausia kliuvo didžiausiam šalies šilumos ūkiui Vilniuje, tačiau gyventojų akyse buvo pažeminta praktiškai visų Lietuvos šilumos tiekėjų įmonių dalykinė reputacija. „Pasibaigus rinkimams,  privalu oficialiai ištirti visus kaltinimus, mestus šilumą tiekiančioms įmonėms“, – teigė V. Stasiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

LŠTA kreipimasis pasieks LR Vyriausybę, Energetikos ministeriją, Teisingumo ministeriją, Aplinkos apsaugos ministeriją, Generalinę prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), LR Valstybės kontrolę, Valstybinę energetikos inspekciją, Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK), Lietuvos metrologijos inspekciją, Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą.

Savo ruožtu, sostinę šildanti „Vilniaus energija“, siekdama išsklaidyti dviprasmiškus vertinimus, kovo 2 dieną kreipėsi į Metrologijos tarnybą su paraiška dėl duomenų, perduodamų iš Vilniaus šilumos punktų, proceso patikros.

Vasario 23 dieną „Vilniaus energija“ taip pat informavo, kad laukia atsakingų institucijų nurodymų, nuo kada, kokia tvarka ir kokioms organizacijoms ar daugiabučių namų įgaliotiniams bendrovė turėtų perduoti šilumos punktų valdymo funkciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų