REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai sunku būtų įsivaizduoti savo gyvenimą be mobiliojo ryšio priemonių, bet kad ir kokios gudrios būtų įvairios apskaitos programos, kruopščiai sumuojančios mobiliojo ryšio operatorių klientų prakalbėtą laiką ir būsimas sąskaitas, nesusipratimų vis dar pasitaiko.

REKLAMA
REKLAMA

Mistika dvelkiantys tarifai

Neseniai į naujienų portalą Balsas.lt paskambinęs skaitytojas piktinosi mobiliojo ryšio operatoriaus mistiniais paslaugų tarifais: „Situacija yra tokia, kad iš 50-ties vos per kelias valandas liko tik aštuoni litai. Mano žmona yra Baltarusijos pilietė ir norėjau jai išsiųsti žinučių. Telefono sąskaitą pildžiau internetu. Šešis kartus kartus bandžiau išsiųsti dvi skirtingas žinutes. Jos neišsisiuntė, tad vėliau tas pačias žinutes persiunčiau žmonai į kitą jos numerį. Žmona man atrašė, kad siųstas žinutes gavo, tuomet nusprendžiau pasitikrinti sąskaitos likutį ir pamačiau, kad liko vos 44 litai,“ – kalbėjo Renatu prisistatęs vyriškis.

REKLAMA

Tuomet pašnekovas susisiekė su savo mobiliojo ryšio operatoriumi ir paprašė paaiškinti: „Norėjau sužinoti, kaip žinutė man galėjo kainuoti 2,60 lito, jei mano trumpųjų žinučių siuntimo tarifas į užsienį yra 0,15 lito. Operatoriai patikino, kad jų sistema rodo, jog žinutės buvo išsiųstos. Net jei suskaičiuočiau visas tuo metu siųstas žinutes, nuskaityta nuo sąskaitos suma vis tiek nesusidaro.“

Pašnekovas tikino, kad jokių papildomų mobiliojo ryšių paslaugų nėra užsisakęs.

Neišsiųtos žinutės brangesnės už išsiųstas?

Vyriškis, suprasdamas, kad savo tiesą mobiliojo ryšio operatoriui įrodyti nebus paprasta, ėmėsi eksperimentų, kuriuos filmavo: „Nufilmavau penkis vaizdus, kuriuose užfiksuota, kaip dešimt kartų bandžiau siųsti trumpąją žinutę. Pasirodė, kad kiekvienas toks bandymas kainuoja 57 centus, bet nė vienos žinutės išsiųsti nepavyko, jos taip ir nepasiekdavo gavėjo. Vėliau dar tris trumpąsias žinutes išsiunčiau kitu numeriu ir rezultatai mane išties nustebino, nes patikrinęs mobiliųjų ryšio sąskaitos likutį sužinojau, kad už šią paslaugą buvo nuskaičiuota vos 0,30 lito, tad labai keista, kad už nenusiųstą žinutę nuskaičiuojama minėtieji 0,57 lito,“ – piktinosi skaitytojas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ryšio tiekėjas pripažino, kad už trumpąsias žinutes sumokėjau po 2,60 lito ir pažadėjo šią problemą spręsti“, – kalbėjo Renatas, be to, pašnekovo teigimu, įtarimą, kad esama nesklandumų, sukėlė ir gauta trumpoji žinutė apie sąskaitos papildymą bei operatoriaus pateikti duomenys, nes jais remiantis, žmogus siuntė trumpąsias žinutes dar tada, kai apskritai nebuvo pasipildęs sąskaitos, bet tokio laiko skirtumo ir įvykių nesutapimo ryšio tiekėjo atstovai negalėjo paaiškinti.

„Kaip 15 val. 37 min. aš galėjau išsiųsti dvi žinutes, kainuojančias po 2,60 lito, jei telefono sąskaitą papildžiau apskritai tik po poros valandų?“ – piktinosi Renatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mobiliojo ryšio tiekėjas situaciją aiškinasi

Mobiliojo ryšio bendrovės „Tele2“ viešųjų ryšių skyriaus vadovas Andrius Baranauskas, paprašytas pakomentuoti šį atvejį, teigė, kad šiuo metu yra bandoma išsisaiškinti situaciją su klientu.

„Šiandien situacija tokia, kad žmogus naudojosi įprastomis paslaugomis – siuntė trumpąsias žinutes į užsienį, kurių vienos kaina 0,19 Lt, dažnai tikrinosi sąskaitos balansą, šios paslaugos kaina – 0,15 Lt), skambino“, – sakė A. Baranauskas. Pašnekovo teigimu, kliento minimi tarifai – 2,60 lito už trumposios žinutės siuntimą, apskritai neegzistuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų