REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ženevos automobilių parodoje „Fiat“ parodė labai mielą viziją. Tai visai ne revoliucinis konceptas, tačiau praeities šlovės interpretacija dabartinio „Fiat“ formose atrodo puikiai – tai „Fiat 500 Coupe Zagato“.

REKLAMA
REKLAMA

Milano kėbulų atelje „Zagato“ aprengti „Fiat“ puikiai važiavo 50-ais praėjusio amžiaus metais rengtose lenktynėse. Tai buvo ne tik nedideli ir paprasti, tačiau stilingi ir pakankamai greiti sportiški automobiliai.

REKLAMA

Gaila, kad dabartinis „Fiat 500 Coupe Zagato“ yra tik konceptas. Juk nors automobilis padarytas be didelių išlaidų, jame matyti senųjų „Zagato“ firminiai bruožai. Tai stogas su dviem išgaubimais galvoms ir šoninis galinis langelis. Tai žiūrisi visai smagiai. Tiesa, kaip ir dera sportiškam mažyliui, „Zagato“ jau nėra keturvietis, jo salono komponuotė yra 2+2.

Po variklio dangčiu šiame automobilyje slepiasi dviejų cilindrų turbininis 105 a.g. variklis. Jis itin kompaktiškas, lengvas, tačiau patogus kasdieniam naudojimui – 155Nm prie 2500 aps/min. yra visai padorūs duomenys. Ir dar, šis variklis yra labai ambicingas pagal vadinamą litrinę galią – 124 a.g. litrui darbo tūrio yra gan solidus rodiklis. Beveik kaip senų laikų legendiniuose „Zagato“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų