REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį, kovo 2 d. kino teatre „Pasaka“ pristatyta tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ programa. Kasmet vis daugiau žiūrovų į sales sutraukiančio nebanalaus, originalaus, kokybiško kino renginio organizatoriai šiais metais daugiau dėmesio skyrė lietuviškam kinui, svarbiausia naujiena ‒ internetiniai kino seansai.

REKLAMA
REKLAMA

„Sveikinamės su jumis jau šešioliktą pavasarį, šešioliktą kartą. Jeigu lyginsime su žmogumi tai tokio amžiaus jis jau nebe vaikas, paauglys, tačiau vis dar nesuaugęs, ‒ kino teatre surengtame vaizdo pristatyme kalbėjo „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė. ‒ nusprendėme, kad šis festivalis bus originalus ir be klišių visomis prasmėmis“.

REKLAMA

„Šiais metais sulaukėme itin daug žmonių, norinčių dirbti savanoriais mūsų festivalyje. Į vieną poziciją pretendavo net keturi norintys. Daug kas keičiasi mūsų sąmonėje“, ‒ kalbėjo V. Ramaškienė.

Pakeitimų šių metų festivalio programoje taip pat bus. Svarbiausias iš jų ‒ vietoje keletos skirtingų atsiradusi viena didelė programa, kuris bus vadinama „Horizontai“. Pagrindiniais tarptautiniai festivaliai, iš kurių buvo atrinkti filmais tai Kanų, Venecijos, Karlo Vivari, Gdynės. Konkursinėje programoje „Nauja Europa – nauji vardai" dėl geriausio filmo įvertinimo varžysis vienuolika filmų.

REKLAMA
REKLAMA

„Noriu paminėti iranietišką filmą „Baltosios pievos“. Rodydamas jį „Kino pavasaris“ solidarizuojasi su kitais festivaliais ir išreiškia paramą režisieriui ir montažo režisieriui, kurie šiuo metu sėdi kalėjime“, ‒ kalbėjo programos sudarytoja Santa Lingevičiūtė.

Žiūrovai turės gerą galimybę iš arčiau susipažinti su lietuviško kino kūrėjais, festivalio programoje net 37 lietuviški filmai, iš kurių ‒ trylika premjerų.

Kovo 21‒25 dienomis  „Kino pavasaris“ trumpam persikels ir į internetą. Visi norintys galės mėgautis nemokamais kino seansais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dokumentinių filmų programa išsiskirs originalumu, pirmą kartą bus parodytas Berlyno kino festivalyje debiutavęs 3D formato filmas ‒ Wernerio Herzogo „Pamirštų sapnų urvas“, taip pat šiais metais „Oskarą" pelniusi režisieriaus Charlso Fergusono juosta „Savų darbas“.

Didžiausiu žiūrovų išbandymu, organizatorių teigimu, taps labai ilgi filmai. Tai „Karlosas šakalas“ ir Raulio Luizo „Lisabonos paslaptys“, pirmojo jų trukmė penkios su puse valandos, antrojo ‒ daugiau nei keturios valandos.

Retrospektyvose šiais metais bus rodomi užsienyje jau žinomo, tačiau Lietuvoje dėmesio nesulaukiančio Šarūno Barto filmai, tai pat Pietų Korėjos režisieriaus Kim Ki-Duk darbai.

REKLAMA

Svarbiausias iš šių metų festivalio renginių ‒ Rytų ir Centrinės Europos festivalių organizatorių susitikimas. Organizuojamas Lietuvos kino kūrėjų vakaras, „Ąžuolo“ apdovanojimai kino operatoriams.

Festivalis auga ir plečiasi: Vilniuje jis vyks keturiuose kino teatruose, taip pat išvažiuos ir į Kauną, Klaipėdą, Šiaulius ir Panevėžį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų