REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 25 - 27 d. Vilniuje jau septynioliktąjį kartą vyko tarptautinė turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda „Vivattur 2011“. Birštonas jau trečius metus iš eilės prisistatė kaip Vandens miestas.

REKLAMA
REKLAMA

Šią koncepciją įgyvendinti padėjo stendo statytojai UAB „Expoera“ ir multimedijos bei dizaino specialistai UAB „MultimediaMark“. Parodos organizatoriai ir turizmo entuziastai iš „Turizmo akademijos“ Birštono stendą įvertino kaip įspūdingiausią. Kurorto atstovams buvo įteiktas „Vivattur“ simbolis - saulėgrąža, su užrašu „Įspūdis“.

REKLAMA

Parodos lankytojų dėmesį traukė Birštono kurorto vaizdas, žaismingai suformuotas iš vandens kristalų, šviesos fontanų spinduliuose besimaudantis mažasis kurorto simbolis Banginukas, tulpių lietus ir šviečiantys mineralinio vandens burbulai. Itin didelis dėmesys buvo skiriamas mažiesiems parodos lankytojams. Apsilankiusieji Birštono stende, papildytos realybės dėka, galėjo „maudytis“ virtualiame baseine su Banginuku.

Apie papildytą realybę pastaruoju metu šnekama vis dažniau ir plačiau, tačiau praktikoje ji dar ne daug kur naudojama. Birštonas tapo vienas iš pirmųjų, kuris miesto rinkodarai panaudojo užsienyje itin populiarias naująsias technologijas, Lietuvoje žengiančias pirmuosius žingsnius.

REKLAMA
REKLAMA

Sėkmingai „pasimaudę“ su Banginuku, specialaus žaidimo dalyviai buvo apdovanoti Keliautojo pasu po Birštoną ir saldžiais suvenyrais, pasakų knygelėmis ar dėlionėmis, kurių pagrindinis herojus - Banginukas. Mažieji galėjo spalvinti gipsinius Banginuko portretus, specialias lavinamąsias užduotis. Kol vaikai draugavo su Banginuku, jų tėvai galėjo dalyvauti auksinės žuvelės žvejybos varžybose ir laimėti įspūdingų prizų, kuriuos įsteigė Birštono verslininkai, turizmo informacijos centras ir savivaldybės administracija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Birštono stende vyko ir specialaus kurorto merės prizo lošimas. Loterijos dalyviams reikėjo atsakyti į vieną vienintelį klausimą - kiek metų šiemet sukanka Birštono kurortui. Laimė nusišypsojo mažajai stendo lankytojai Austėjai iš Vilniaus, kuri įrašė ir teisingą atsakymą - 165 metai. Birštono merė Nijolė Dirginčienė Austėjai įteigė įspūdingą stiklinį miesto herbą - Banginį.

Birštonui paroda „Vivattur“ yra itin svarbi, nes net 86 proc. kurorto turistų sudaro lietuviai. Šiemet parodoje apsilankė beveik 16000 lankytojų ir pagal šį rodiklį pasiekė 2009 metų lygį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų