REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba išnagrinėjo Plungės rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto įstatymo pažeidimo, taikant Produktų saugos įstatyme nustatytą atsakomybę, protokolą ir su juo pateiktą medžiagą dėl UAB „Vičiūnai ir partneriai“ pavojingų maisto produktų – Argentininės jūrų lydekos – pateikimo į rinką ir skyrė bendrovei piniginę baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Plungės rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai, atlikę patikrinimą nustatė, kad žuvų perdirbimo įmonė UAB „Vičiūnai ir partneriai“ pateikė į rinką nesaugius maisto produktus – Argentinines jūrines lydekas. Atlikus laboratorinius tyrimus žuvų vidaus organuose rasta nematodų Anisakis lervų. Iš Ispanijos vandenyse sugautų ir vienos Latvijos bendrovės patiektų 9997 kilogramų žuvų žaliavos UAB „Vičiūnai ir partneriai“ pagamino sušaldytos, glazūruotos be galvų fasuotos po 1000 gramų ir sušaldytos Argentininės jūrinės lydekos be galvų produkcijos.

REKLAMA

Produktai neatitiko produktų saugą reglamentuojančių teisės aktų nustatytų reikalavimų, todėl gamintojui buvo nurodyta pašalinti juos iš rinkos ir saugiai sunaikinti.

UAB „Vičiūnai ir partneriai“ Plungės rajono valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą informavo, kad pavojingi žuvies produktai nebuvo platinti kitose ES šalyse ir trečiosiose šalyse. Jos gavėjas – UAB „Vičiūnai ir Ko“ įpareigotas neteikti šios produkcijos prekybos tinklams, o išplatintą produkciją skubiai susigrąžinti iš rinkos. Nukentėjusių nuo pavojingo produkto vartotojų nustatyta nebuvo.

Bylos nagrinėjimo posėdyje buvo konstatuota, kad UAB „Vičiūnai ir partneriai“ Maisto įstatymą pažeidė septintą kartą. Ištyrusi bylos aplinkybes, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba už Maisto įstatymo pažeidimus UAB „Vičiūnai ir partneriai“ skyrė maksimalią 5000 litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų