REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sapnai pas mus atkeliauja intymiausią akimirką: kai susisupame į antklodę ir nusivalome nakčiai ne tik makiažą, bet ir visą savo viešą veidą. Vizijos, kurias regime sapnuose, yra mūsų individualios psichikos ir vaizduotės padarinys. Tačiau daugumos žmonių sapnai turi ir bendrų vyraujančių motyvų bei tematikų.

REKLAMA
REKLAMA

Bendros temos dar nereiškia,kad jūsų sapnas buvo neindividualus. Svarbiausias elementas yra tai, kokią reikšmę sapnui suteikiate ir kaip jį aiškinatės būtent jūs.

REKLAMA

1. Mokykloje ar darbe pasirodote nuogut nuogutėlis

Nieko nuostabaus, tėtušis Froidas tokius nuogus sapnus aiškindavo kaip seksualinius troškimus. Bet svarbiausia tokių sapnų dalis – tai jausmai, kurie dominuoja. Ar jūsų nuogybė atsirado staiga, netikėtai, pasijutote pažeidžiamas, nepritapęs? Kokioje ir kiek jums reikšmingoje aplinkoje šis jausmas atsirado? Kaip žmonės reagavo į jus? O kaip pats vertinote situaciją sapne?

2. Praleidote svarbų įvykį nes pavėlavote

Tai gali atspindėti praleistą progą, negalėjimą su kuo nors susisiekti arba troškimą ką nors nuveikti. Kad suprastumėte sapno simboliką, atkreipkite dėmesį į tai, ką būtent jūs praleidote? Kokios praleisto įvykio pasekmės – kas labiausiai dėl to nusivylė ar nukentėjo? Ar vienintelis su tuo susijęs dalyvis – jūs, ar čia įtraukti ir kiti žmonės?

REKLAMA
REKLAMA

3. Jus persekioja

Realiausias šio sapno aiškinimas – supainiotas, nepastovus jūsų kasdienis gyvenimas. Ši painiava sapne gali įgyti konkretaus asmens pavidalą arba pasireikšti kaip stipri emocija, kad esate persekiojamas. Pasistenkite kuo konkrečiau identifikuoti, kas ir dėl ko jus persekioja, kur vyksta sapno veiksmas ir ką jūs jaučiate, kokią įtaką persekiojimo faktas daro kitoms jūsų gyvenimo sferoms.

4. Kritimas

Kritimas reiškia nesaugumą, tvirto pagrindo po kojomis, paramos stoką. Kokioje situacijoje kritote? Kas leido jums kristi ar net pastūmė? Nenuostabu, kad šį sapną dažniausiai sapnuoja profesinių aukštumų siekiantys žmonės. Kritimas tokiu atveju labai susijęs su klaida, netinkamu sprendimu. Toks sapnas gali būti susijęs ir su vienišumo, atskirties jausmu, žinojimu, kad turite svajonę, kurios jums nelemta pasiekti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Skridimas

Skrydis, skraidymas sapne dažniausiai siejamas su seksualumu. Ir vis dėlto svarbiausias kriterijus – vėlgi sapno situacija: kaip jautėtės to skrydžio metu? Pats skrydis paprastai gali sietis su ambicijomis. Ar skrydis buvo sėkmingas? Ar jūsų trajektorija buvo nukreipta aukštyn? Skrydis sapne gali reikšti ir jūsų seksualinį arba kitokio pobūdžio nepasitenkinimą realiame gyvenime, troškimą pataisyti padėtį, išsivaduoti iš jus kaustančių apribojimų.

6. Netekti danties

Potencialių šio sapno reikšmių gana daug. Be to, dantis gali reikšti skirtingus dalykus skirtingiems žmonėms. Mūsų dantys paprastai simbolizuoja mūsų išvaizdą – juk šypsena yra tai, ką pirmiausia pastebi aplinkiniai. Sapnas kad netenkate danties, paprastai reiškia nepasitikėjimą savo išvaizda, impotencijos baimę. Dantys taip pat naudojami kąsti, kramtyti, taigi danties netekimas gali reikšti ir senatvės baimę. Tokį sapną dažnai sapnuoja moterys menopauzės laikotarpiu – veikiausiai dėl susipynusių visų aukščiau išvardytų priežasčių.

REKLAMA

7. Gyvatės

Gyvatės nuo seno priskiriamos baisesniems sapnams. Senovės egiptiečiai netgi specialiai iš molio lipdydavo gyvates ir pasidėdavo jas prie namų durų – kad nuvytų šalin košmarus. Tikėta, kad gyvatės pačios yra blogų sapnų nešėjos, taigi molinės gyvatės galbūt atbaidys tikrąsias sapnanešes. Sapnų aiškinime gyvatėms paprastai priskiriama neaiškios, nežinomos grėsmės prasmė. Tačiau ir vėl viskas priklauso nuo sapno nuotaikos interpretacijų. Ne paslaptis, kad gyvatės kartkartėmis keičia odą. Taigi sapne jos gali reikšti ir transformaciją. Tai taip pat gali reikšti ir grėsmę (daugybė žmonių labai bijo permainų), ir džiaugsmą.

Visuose mūsų sapnuose tikroji reikšmė atsiskleidžia tik pagal tai, kaip mes ją suvokiame, kokį aiškinimą jai priskiriame. Nepaisant to, kad sapnų motyvai labai panašūs, jų aiškinimas kiekvieną kartą turėtų būti individualus. Aiškinant sapnus galima žvilgtelėti į jų bendrą, sapnininkuose pateiktą reikšmę, bet ši reikšmė interpretuojama tik jūsų asmeninės situacijos, jūsų jausmų kontekste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų