REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors sinoptikai vis dar prognozuoja šaltus orus, šiandien prasideda kalendorinis pavasaris. O su juo į mūsų šalį grįš ir šiluma.

REKLAMA
REKLAMA

Atėjus pavasariui, tirpstantis sniegas sukelia nemažai papildomų rūpesčių miesto specialiosioms ir komunalinėms tarnyboms, ir patiems gyventojams: apsemiamos gatvių važiuojamosios dalys, lietaus vandens šalinimo pralaidos nebepajėgia surinkti viso susikaupusio vandens, apsemiami kiemai, vanduo patenka į rūsius. Miesto specialiosios ir komunalinės tarnybos pavasario polaidžiui ruošiasi iš anksto: atkasamas sniegas, valomos pralaidos.

REKLAMA

Savivaldybės administracijos Civilinės saugos skyrius prašo įmonių, įstaigų vadovų bei gyventojų pasirūpinti savo teritorijos priežiūra: išvalyti lietaus surinkimo šulinėlių groteles, nukasti sniegą ir ledą nuo pralaidų, išsivalyti atvirus vandens nuleidimo griovius.

Primename, kad į lietaus nuotekų šulinius draudžiama pilti šiukšles, buitines atliekas, naftos produktais ir kitais teršalais užterštas medžiagas, užpilti gatvių šoninius griovius gruntu, statybos laužu ir kitomis atliekomis.

REKLAMA
REKLAMA

Esant apsėmimo pavojui, iš rūsių išneškite daržoves, maisto atsargas, vertingus daiktus. Lengvesnius reikmenis, kuriuos gali sugadinti vanduo, sukraukite viršutiniuose aukštuose ar pastogėse. Kad neįvyktų trumpasis jungimas, gerai izoliuokite visus elektros laidus, o gresiant apsėmimui rūsiuose išjunkite elektros energiją.

Kad į šulinius nepatektų užterštas paviršinis vanduo, juos reikia sandarinti. Viršutinį šulinio rentinį patartina apiplūkti moliu, o aplink jį suformuoti nuolydį.

Patikrinkite, kad garažuose, ūkiniuose pastatuose, sandėliukuose neliktų chemikalų, tepalų ar naftos produktų, kurie galėtų užteršti aplinką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Potvynio metu ir jam pasibaigus griežtai draudžiama liesti nutrūkusius laidus, patiems remontuoti elektros tinklus ir įrenginius, įjungti agregatus, stakles ir pan. Apie gedimus elektros tinkluose, vandentiekio ar dujų sistemose nedelsdami praneškite atitinkamoms tarnyboms arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Nuslūgus vandeniui, išvalykite šulinius: ištraukite šiukšles, dezinfekuokite šulinį chlorkalkių tirpalu (1 m3 vandens - 400-600 g miltelių), o po paros atsiradusį vandenį išsemkite. Dėl geriamojo vandens kokybės kreipkitės į Visuomenės sveikatos centrą arba maisto ir veterinarijos tarnybos laboratoriją.

Civilinės saugos departamento info

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų