REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ženevoje „Saab“ pristatė efektingą koncepcinį automobilį „PhoeniX“. Artimiausiu metu nuo konvejerio tokie automobiliai tikrai neriedės, tačiau šioje vizijoje pristatomi jau visai artimos ateities „Saab“ stilistinės ir techninės evoliucijos sprendimai.

REKLAMA
REKLAMA

Pristatydamas „Saab PhoeniX“ kompanijos stilistas Džeisonas Kastriota meninę šio koncepcinio viziją piešė kalbėdamas apie skystą metalą. Pasak jo, įkvėpimą jis rado žvelgdamas į filme „Terminatorius-2“ šmėžavusį kyborgą.

REKLAMA

Vizjos lieka vizijomis, tačiau „Saab PhoeniX“ tikrai įsimena. Ko verti vien ore „sklendžiantys“ stogo statramsčiai. Teigiama, kad stilistiniai sprendimai panaudoti šiame koncepciniame automobilyje jau greitai bus naudojami ir serijiniuose šios markės automobiliuose.

Įdomi ir mechaninė „PhoeniX“ dalis. Šis konceptas sukurtas naudojant visiškai naują platformą, kuri bus naudojama kuriant kitos kartos „Saab 9-3“. Tai hibridinis automobilis – priekinius jo ratus suka 1,6 litro darbo tūrio 200 a.g. benzininis turbomotoras, o galinės ašies ratus suks 34 a.g. elektros variklis-generatorius. Teigiama, kad vidutinės šio automobilio sąnaudos yra iki 5 litrų 100 kilometrų kelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų