REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje rinkimų laimėtoja pripažinta Artūro Zuoko ir Vilniaus koalicija, gavusi 12 mandatų iš 51 galimo. Tačiau sostinę valdys koalicija, nes nei viena partija neturi pakankamai balsų.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją vietą su 11 mandatų užėmė Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų Aljanso koalicija „Valdemaro Tomaševskio blokas“, treti liko Vilniaus mero R. Aleknos vedami konservatoriai su 10 vietų. Toliau rikiuojasi Darbo partija (8 mandatai), socialdemokratai bei Tvarka ir teisingumas, turinčios po 5 mandatus.

REKLAMA

Tai reiškia, kad politikai turės diskutuoti dėl koalicijų sudarymo.

Opozicijos bendradarbiavimo atveju dėlionė būtų tokia: LSDP su darbiečiais ir tvarkiečiais turėtų 18 mandatų. A. Zuoko koalicija, lenkai ir TS-LKD kartu surinktų 33 mandatus. A. Zuokui sutarus su darbiečiais ir lenkais, koalicijoje būtų 31 mandatas.

Mažai tikėtinas variantas, tačiau A. Zuokui susivienijus su konservatoriais ir Darbo partija, tokia koalicija turėtų 30 mandatų.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkams sutarus su konservatoriais ir darbiečiais, pavyktų sumobilizuoti 29 mandatus. Buriant platesnę koaliciją, galėtų susijungti A. Zuokas, lenkai, socdemai ir tvarkiečiai. Ši marga valdžia disponuotų 28 mandatais.

Lenkus pakeitus konservatoriais, keturių partijų koalicija turėtų 27 balsus, o A. Zuoką pakeitus lenkais, valdančioji koalicija galėtų pasigirti tik 26 nariais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų