REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaimynų kivirčas dėl išžaginto katino

Panevėžio apygardos teismas Kėdainių rajono gyventoją Arvydą Stankevičių (41 m.) nuteisė kalėti aštuonerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

Nerado moters?

Šitaip Kėdainių rajono Krakių miestelio gyventojas A. Stankevičius nubaustas už tai, kad praėjusių metų birželio 22 dieną nužudė savo kaimyną Stanislovą L.

REKLAMA

Našlys A. Stankevičius buvo laikomas ne per seniausiai iš įkalinimo vietos, kur atliko bausmę už žmonos nužudymą, sugrįžusio Stanislovo L. globėju. Kaimyno namuose A. Stankevičius apsilankydavo kone kasdien, atrodė, jog abu puikiai sutaria. Šiaip ar taip, pastarajam konfliktui apibūdinti kaip niekad tinka posakis, jog tarp jų pasimaišė katinas...

Taigi bene ilgiausios pernykštės vasaros dienos priešpiete užsukęs pas Stanislovą, A. Stankevičius jį rado ne tik stiprokai išgėrusį, bet ir... lytiškai santykiaujantį su savo katinu. Išlaisvinęs gailiai kniaukiantį gyvūną, A. Stankevičius gyvūnų kankintoją iškeikė ir gerokai aptalžė. Galbūt Stanislovas būtų gavęs lupti ir daugiau, bet sugebėjo pabėgti.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto Krakės pernelyg nedidelis miestukas, kad netoliese gyvenančių kaimynų keliai nesusikirstų. Tos pačios dienos pavakare A. Stankevičius vėl užtiko Stanislovą – šįkart su keliais sugėrovais girtaujantį ant vietos žemės ūkio bendrovės administracinio pastato laiptų. Tebepykdamas už išniekintą katiną, A. Stankevičius stiprokai stumtelėjo ant betoninių laiptų įsitaisiusį kaimyną. Šis griuvo aukštielninkas ir galva trenkėsi į betoninį laiptų pagrindą.

Kitą dieną Stanislovas L. mirė. Teismo medicinos ekspertas nustatė, kad jo mirties priežastis – sunki galvos smegenų trauma, pasireiškusi ne tik nuo smūgio į betoną, bet ir nuo visų tą dieną į galvą gautų smūgių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasekmės nepataisomos?

Teisme A. Stankevičius savo kaltę pripažino tik iš dalies, teigė, jog savo kaimyno jis užmušti nenorėjęs. Nors ir būdamas labai supykęs dėl katino, kaimyną mušęs nelabai stipriai, todėl jo smūgiai negalėję sukelti tokių pasekmių. Teisėjų kolegija tokius teisiamojo aiškinimus atmetė ir konstatavo, kad būdamas sveikas ir stiprus vyras, turintis pakankamai gyvenimiškos patirties, A. Stankevičius turėjo suvokti, kad kumščiu ne kartą smogdamas nukentėjusiajam į galvą gali jam padaryti sunkų sveikatos sutrikdymą ar net užmušti.

REKLAMA

Nors nusikaltimas įvykdytas spontaniškai, dėl pykčio priepuolio, teismas pripažino, kad A. Stankevičius įvykdė labai sunkų tyčinį nusikaltimą, kurio pasekmės neatitaisomos.

Skirdama bausmę teisėjų kolegija atsižvelgė į tai, kad anksčiau neteistas A. Stankevičius pripažino savo veikos aplinkybes, gailėjosi nusikaltęs ir nebuvo nustatyta jokių sunkinančių aplinkybių, todėl skyrė laisvės atėmimo bausmę, artimą Baudžiamojo kodekso už tokią veiką numatytam minimaliam bausmės dydžiui.

Šis teismo sprendimas per 20 dienų gali būti apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui.

R. RAINYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų