REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medus suteikia jėgų, stiprina imunitetą ir gydo daugelį ligų. Jis tinka daugelio ligų profilaktikai, valo organizmą, stiprina širdį ir kraujagysles. Per parą medaus galima suvartoti iki 60-70 g.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistai rekomenduoja tokį receptą: 3 kartus per dieną į 0,5 stiklinės šilto vandens ištirpinti 1 arbatinį šaukštelį medaus ir išgerti mažais gurkšneliais prieš pat valgį (jeigu sumažėjęs rūgštingumas – 30 minučių prieš valgį). Darant tai reguliariai, per keletą mėnesių išnyksta nemiga, nustoja kamuoti peršalimo ligos, galvos skausmai, pagražėja oda ir plaukai, normalizuojasi  virškinamojo trakto veikla.

REKLAMA

Medus taip pat labai dažnai naudojamas kosmetikoje. Jo galima dėti į įvairias maitinamąsias kaukes. Jis suminkština ir tonizuoja odą, lygina raukšles.

Esant normaliai arba sausai odai, tinka tokie receptai:

100 g medaus ir 1 citrinos sultys.

1 šaukštas medaus, 1 kaiušinio trynys ir 1 arbatinis šaukštelis grietinės.

100 g medaus, 25 g spirito ir 25 g virinto vandens.

Riebiai odai:

Medus, sumaišytas su varške (1:1).

Vien šviežias medus.

Vystančiai odai:

1 valgomasis šaukštas medaus, augalinis aliejus ir 1 kiaušinio trynys.

1 arbatinis šaukštelis medaus bei glicerinas ir 2 arbatiniai šaukšteliai vandens.

1 arbatinis šaukštelis medaus ir 3 arbatiniai šaukšteliai degtinės.

Sausai, jautriai odai:

2 svogūnų galvutės, ištrintos su 2 valgomaisiais šaukštais medaus.

Medaus kaukes rekomenduojama dėti 2 kartus per savaitę, nuplauti vėsiu vandeniu, be muilo.

Visų tipų veido odai naudinga vakarais suvilgyti vadinamuoju medaus vandeniu (1 arbatinis šaukštelis medaus į 1 stiklinę šilto vandens), o po 10-15 minučių nuplauti šiltu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Viso kūno odą palankiai veikia medaus vonios. 38˚C temperatūros vandenyje ištirpinama 100-150 g medaus, pagulama 20 minučių ir nusiplaunama vandeniu be muilo.

Rankoms labai naudingas medaus kremas, pagamintas iš 1 arbatinio šaukštelio medaus, 0,5 stiklinės vandens, 3 valgomųjų šaukštų glicerino ir 1 arbatinio šaukštelio amoniako.

Plaukus stiprina ir pleiskanas naikina mišinys, pagamintas iš medaus ir trintų svogūnų. Juo įtrinama galva 30-40 minučių prieš plovimą. Kad plaukai būtų minkšti, reikia išplovus juos suvilgyti medaus tirpalu: 1 stiklinėje ramunėlių antpilo ištirpinami 3 arbatiniai šaukšteliai medaus. Po 40-50 minučių reiktų išskalauti šiltu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų