REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena perspektyviausių šalies bėgikių Eglė Balčiūnaitė šį savaitgalį debiutuos Paryžiuje vyksiančiame Europos čempionate, kuriame labai norėtų papulti į šešetuką tarp  geriausių Europos bėgikių, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot sportininkės trenerio Aleksandro Kitanovo, Paryžiuje vyksiančiame Europos čempionate uždarose patalpose Eglė varžysis pirmą kartą savo karjeroje.

REKLAMA

„Tai bus visapusiškai naujas startas bei puiki proga išbandyti galimybes tokiame čempionate. Iki šiol Eglei dar neteko varžytis su pajėgiausiomis sportininkėmis uždarose patalpose Europos čempionate, tad tvirai tikiu, kad šios varžybos bus labai naudingos, stipriai kylančiai mūsų bėgikei“, – sako jos treneris A. Kitanovas.

Anot pačios E. Balčiūnaitės, priešingai nei atviruose stadionuose, bėgimas uždarose patalpose yra kur kas sudėtingesnis dėl dangos, posūkių ir trasos įsisavinimo varžybų metu.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei pavyktų patekt tarp šešių pajėgiausių Europos sportininkių Paryžiuje, būtų neapsakomai gerai. Tad dėsiu visas pastangas, kad šis uždavinys būtų įgyvendintas, nes būtent toks ir yra mano asmeninis tikslas šiame čempionate“, – sako ji.

Pasak trenerio A. Kitanovo, į Paryžių susirinks pajėgiausios visos Europos bėgikės, su kuriomis Lietuvos bėgikė varžysis 800 m distancijoje. Europos čempionatas Prancūzijos sostinėje prasidės penktadienį, kovo 4 dieną ir truks iki sekmadienio.

Pirmąją dieną Eglė Balčiūnaitė dalyvaus kvalifikacinėse varžybose, kuriose kovos dėl teisės dalyvauti šeštadienio pusfinalio bėgime. Gerai pasirodžiusi turės šansus patekti į finalinį bėgimą, vyksiantį  sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sportininkės trenerio teigimu, pagrindinės varžovės bus itin stiprios bei pastaruoju metu rodo labai aukštus pasirengimo rezultatus.

„Rusijos, Anglijos bei Prancūzijos bėgikių rezultatai yra labai aukšti. Tad Eglei tai bus vienos įdomiausių rungtynių, nes teks atiduot labai daug jėgų, varžantis su pajėgiausiomis 800 metrų distancijos bėgikėmis“, - sako A. Kitanovas.

22 metų E. Balčiūnaitė laikoma viena perspektyviausių šalies bėgikių. Šį mėnesį ji apgynė Lietuvos 800 ir 400 m distancijų bėgimo čempionės vardą, iškovodama pirmąsias vietas Lietuvos lengvosios atletikos čempionate, vykusiame Klaipėdoje. Ji jau ne kartą pagerino šalies rekordus, 800 m ir 400 m bėgimo distancijose ir užima 8 – 11 vietas tarptautiniuose lengvosios atletikos reitinguose, o praeitas metais pasaulio čempionate Dohoje laimėjo iškovojo 5 – ą vietą.

REKLAMA

Šiemet Vokietijoje vykusiose šeštosiose tarptautinėse lengvosios atletikos varžybose „PSD Bank Meeting Duesseldorf 2011“ uždarose patalpose ji iškovojo pirmą vietą ir pagerino Lietuvos rekordą. 800 metrų bėgimo varžybų finale 22-ejų metų šiaulietė distanciją įveikė per 2 min. 01,23 sek.

800 m bėgimo nuotolis visuomet buvo olimpinių žaidynių rungtis, į žaidynės buvo įtraukas 1928 m. vasaros olimpinėse žaidynėse, bet vėliau išbrauktas ir atnaujintas tik 1960 m. žaidynėse, dėl moterų patirto išsekimo įveikiant distanciją.

Taip pat skaitykite: A. Skujytė grįžo į daugiakovininkių elitą

E. Balčiūnaitė (Organizatorių nuotr.)E. Balčiūnaitė (Organizatorių nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų