REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žuvys – metafizinis ženklas. Sielų ir kūnų gelbėtojos. Mistikės ir gailestingosios seserys. Jos viską jaučia ir viską mato – kaip ir šunys. Ir nenuostabu, nes Avestos astrologijoje Žuvų toteminis gyvūnas ir yra šuo. Pagal zoroastrizmą, Žuvys, kaip ir Vandenis, siejamas su žmogaus stichija. Ko gero, pažinus šunį, atsisk­leidžia uždanga į žmogaus būties paslaptį.

REKLAMA
REKLAMA

Žuvų vaidmuo Zodiake – sakralinis. Šio ženklo šunys vienaip ar ki­taip susiję su religijomis bei jų tarnais. Žuvų šunis gaubia paslaptys, legendos apie jų stebuklingumą.

REKLAMA

Tibeto terjeras

Europietiškame pasaulyje nieko panašaus nerasite, nes tai šuns veislė daugiau nei 2 tūkstančius metų auginama budistų vienuolynuose mistiniais tikslais. Šie šunys dar yra vadinami šventaisiais arba talismanais, net tikima, kad jie atneša laimę savo šeimininkui ir apsaugo namus nuo piktųjų dvasių. Tibeto terjerai tupdomi ir prie mirusiųjų, siekiant apsaugoti šiuos nuo pragariškųjų demonų.

Tibete šių šunų nenusipirksi – kas gi norės parduoti savo laimę? Į Europą Tibeto terjerai atkeliavo 1920 metais, kai gydytojas A. Gragas gavo dovanų iš dėkingojo tibetiečio už žmonos išgydymą. A. Gragas jautė didelę pagarbą šiems šunims ir Indijoje toliau juose veisė.

REKLAMA
REKLAMA

Tibeto terjeras (nuotr. Horo.lt)Tibeto terjeras (nuotr. Horo.lt)

Senbernaras

Jei Tibeto terjeras Tibete laikomas šventuoju, tai Senbernaras tokį titulą nešioja Anglijoje. Senbernarai išvesti Švento Bernardo vienuolyno prieglaudoje gelbėti keliauto­jus, pakliuvusius į sniego griūtis Šveicarijos Alpėse. Per tris amžius sen­bernarai išgelbėjo daugiau nei du tūkstančius žmonių gyvybių. Nelaimės ištiktųjų jie ieškodavo keliese. Kol vienas šuo šildydavo sušalusįjį lyg tikra gailestingoji sesuo, kitas bėgdavo į prieglaudą pra­nešti vienuoliams. Kai žmogus atsigaudavo, galėdavo gurkštelėti stip­raus gėrimo iš gertuvės, pakabintos ant šuns kaklo.

Tai be galo „žuviškas“ šuo. Beje, kalbant apie svaigalus, kurie buvo kabinami ant šuns kaklo, – jie taip siejami su Žuvų ženklu. Kaip ir šeš­tasis jausmas – in­tuicija, kuria apdo­vanoti tiek Žuvų ženklo žmonės, tiek ir šie puikūs šunys. Senbernarai atspėja, kada ir kur įvyks kalnų griūtis, jie visada laiku pa­sitrauks iš būsimos nelaimės vietos, greitai suras už­pustytą kelią ar pa­klydusį žmogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Senbernaras (nuotr. Horo.lt)Senbernaras (nuotr. Horo.lt)

Šuo pagal horoskopą: Vandenio ženklas

Šuo pagal horoskopą: Ožiaragio ženklas

Šuo pagal horoskopą: Šaulio ženklas

Šuo pagal horoskopą: Skorpiono ženklas

Šuo pagal horoskopą: Svarstyklių ženklas

Šuo pagal horoskopą: Mergelės ženklas

Šuo pagal horoskopą: Liūto ženklas

Šuo pagal horoskopą: Vėžio ženklas

Šuo pagal horoskopą: Avino ženklas

Šuo pagal horoskopą: Jaučio ženklas

Šuo pagal horoskopą: Dvynių ženklas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų