REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

LNK televizijos studijoje vykusioje ceremonijoje Lietuvos Metų Moters 2010 titulas suteiktas vaikų muzikos grupės „Tele bim- bam“ įkūrėjai, kompozitorei ir atlikėjai Neringai Čereškevičienei. Laureatė išrinkta 30 narių komisijos ir internetu balsavusios visuomenės sprendimu. Įdomu tai, jog šiemet visuomenės bei komisijos nuomonės sutapo beveik dėl visų laureačių. Šiemet už nominantes tinklalapiuose internete atiduota beveik 105 tūkstančiai balsų.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilminga apdovanojimų teikimo ceremonija bus transliuojama  penktadienį per LNK.

90-ąjį jubiliejų švenčiantis žurnalas „Moteris“ iškilias šalies moteris tradiciškai apdovanojo jau 19-tą kartą. „Manau, kad 2010-aisiais mums visiems labai stigo šviesos, žmonių, kurie spinduliuotų gerą energiją, todėl nominuotos buvo tos moterys, kurios turi labai stiprų pozityvumo užtaisą“, –  sakė žurnalo „Moteris“ ir portalo moteris.lt vyriausioji redaktorė Gražina Michnevičiūtė.

REKLAMA

Nuo 2009-ųjų Lietuvos Metų Moters apdovanojimų laureatėms įteikiamas renginio simbolis – statulėlės „Sidabrinė lelija“. Jų autorė – skulptorė Joana Noreikaitė. Šiemet buvo nulietos aštuonios statulėlės – septynios pasidabruotos, skirtos papildomų nominacijų laureatėms, ir viena paauksuota. Auksu puošta „Sidabrinė lelija“ atiteko Lietuvos Metų Moters 2010 titulu pagerbtai N. Čereškevičienei.

Statulėlę laureatei įteikė maestro Gintaras Rinkevičius. „Kiekvienas vyras turi turėti savo metų moterį, savo dešimtmečio moterį, savo šimtmečio moterį, – sakė G. Rinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano dukra šįryt klausė: „Mama, jei tu tapsi Lietuvos Metų Moterimi, vadinasi, aš būsiu Metų dukra!“ - šypsojosi Neringa. - Noriu padėkoti visai savo metų šeimai - Rapolui, Justui ir Alfredui. O šį savo apdovanojimą noriu paskirti savo mamai, kuri, deja, ceremonijos nesulaukė, bet išbandė visus legalius būdus balsuodama už mane internete. Mama, ačiū Tau“, - savo „Lietuvos Metų Moters“ kalboje sakė N. Čereškevičienė, pajuokavusi, kad verčiau būtų gavusi Metų pergalės ar Metų atradimo apdovanojimus.

Garbingam 2010 metų titului dar buvo nominuotos Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė ir filantropė Jūratė Kazickaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagerbti iškilių Lietuvos moterų ir įteikti joms „Sidabrinių lelijų“ į sceną Dalius Mertinas, Vytautas Šerėnas ir Dainius Kazlauskas, finansų analitikas Gitanas Nausėda, dizaineris Juozas Statkevičius, krepšinio treneris Antanas Sireika,  atlikėjas Gabrielius Liaudanskas–Svaras.

Per apdovanojimų teikimo ceremoniją buvo apdovanotos ir šešių papildomų nominacijų laureatės. Kiekviena jų gavo po statulėlę „Sidabrinė lelija“.

„Metų iniciatyva“ – Dalia Bielskytė už pasiaukojamą darbą kraujo vėžiu sergančių žmonių labui. Jai apdovanojimą įteikė aktorius Dalius Mertinas, pats prisidedantis prie šios veiklos.

REKLAMA

„Metų kūrėja“ – choreografė Anželika Cholina už šokio spektaklį „Ana Karenina“ ir operetę „Madam Pompadur“. Įteikdamas apdovanojimą Juozas Stakevičius pasidžiaugė, kad šis apdovanojimas skiriamas ne po mirties, ir tai garbės premija, ne piniginė, kurios pusę reikėtų atiduoti mokesčių inspekcijai.

„Metų nematomas darbas“ -  Nijolė Dirsienė už realius darbus ginant smurtą patyrusias moteris.

„Metų pergalė“ – Rūta Paškauskienė už stalo teniso Europos čempionato auksą ir bronzą.

„Metų karjera“ – Bronė Narkevičienė už sėkmingą vadovavimą Vasario 16-oios gimnazijai.

REKLAMA

„Metų atradimas“ – klasikinės muzikos atlikėja Lauryna Bendžiūnaitė už įspūdingus vaidmenis operos scenoje. „Kiek moterų, tiek atradimų, - scenoje dėstė V. Šerėnas. – Bet gerai, kad kažkam pavyksta atrasti tą vienintelę“.

Už gyvenimo nuopelnus buvo apdovanota aktorė Eglė Gabrėnaitė.  Statulėle „Sidabrinė lelija“ jai atiteko už neįtikėtiną atsidavimą aktoriaus profesijai ir pastangas išugdyti talentingus scenos meistrus.

„Tai liūdniausias apdovanojimas mano gyvenime, - šmaikščiai kalbėjo E. Gabrėnaitė. – Aš galvojau, kad viskas tik prasidėjo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet „Lietuvos Metų Moteris 2010“ komisija buvo itin didelė – net 30 narių. Politikos, teisės, ekonomikos, verslo, mokslo,  medicinos, socialinės apsaugos, gamtosaugos, dailės, mados, architektūros, dizaino, kino, muzikos, literatūros sritis atstovavo žinomi ir kompetetingi asmenys.

Renginyje dainavo Česlovas Gabalis, Kastytis Kerbedis, Rūta Ščiogolevaitė, Mariaus Jampolskio, Eimučio Kvoščiausko ir Ramūno Rudoko trio,  Evelina Sašenko, Merūnas ir Studentės“, „Biplan“, Ilja Aksionovas ir „Ąžuoliuko“ choras. Specialų numerį parengė aktorė ir šokėja Ieva Šimukauskienė su Andriumi Butkumi ir Deividu Meškausku.

REKLAMA

1992 metais žurnalo „Moteris“ įsteigtą pagrindinį apdovanojimą yra pelniusios: Kazimira Prunskienė, Rūta Vanagaitė, Bronė Vainauskienė, Janina Lapinskaitė, Margarita Starkevičiūtė, Lolita Varanavičienė, Alma Adamkienė,  Algimanta Žukauskienė, Nijolė Drazdienė, Ugnė Karvelis, Gražina Liautaud, Rūta Jezerskytė, Nomeda Marčėnaitė, Edita Mildažytė, Jurga Ivanauskaitė, Jurga Šeduikytė, Dalia Grybauskaitė, Marija Aušrinė Pavilionienė.

Iškilminga apdovanojimų teikimo ceremonija bus transliuojama penktadienį, kovo 4 d., 19.10 val. per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų