REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos visuomenė dar nepribrendo tokiems rinkimams, kuriuose žmonės galėtų rinktis remdamiesi savo patirtimi, galėtų rinkti jiems gerai žinomus kandidatus, sakė kadenciją baigęs Prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Kadenciją baigęs valstybės vadovas į Saulėtekio mikrorajone esančią rinkimų apylinkę atėjo balsuoti su žmona Alma. Ponia A. Adamkienė savo balsą atidavė pirma, tuo metu, kai jos vyras dar studijavo rinkimų sąrašus.

REKLAMA

„Labai daug kandidatų, daug sąrašų, buvo sunku išsirinkti. Tikiuosi, kad pataikiau, išrinkau geriausius", - atidavusi savo balsą sakė ponia Alma.

Kadenciją baigęs šalies vadovas išėjo vėliau. V. Adamkus sakė užtrukęs, nes norėjęs atidžiai išstudijuoti sąrašus.

„Labai sunku išsirinkti. Aš peržiūrėjau visus sąrašus, tačiau neradau tokio žmogaus ar sąrašo, kurį pasirinkčiau visa širdimi. (...) Rinkausi remdamasis patirtimi, sekdamas, kas vyko iki šio laiko, ir balsavau pagal sąžinę, protą, viltį, kad vis tik išbrisime iš mūsų labai sunkios vidaus politikos krizės", - sakė V. Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Kadenciją baigęs Prezidentas sakė esąs nusivylęs, kad suteikus galimybę rinkimuose dalyvauti nepartiniams, taip ir neįvyko to, ko tikėtasi, kad bus galima rinkti individus iš savo patirties, pažinimo.

„Deja, tokių šiuose rinkimuose dar nemačiau. Bent man jie nepažįstami, ir tikiu, kad sistema turi keistis, jei tikrai norime matyti pokytį mūsų vidaus politikoje ir savivaldoje. Šiandien šie rinkimai dar to neatstovauja. Esame dar tam nepribrendę. Mes kalbame apie pilietinę visuomenę. Aš galiu tvirtai ir nuoširdžiai pasakyti savo nuomonę - iki šios dienos pilietinės visuomenės Lietuvoje dar nėra", - sakė V. Adamkus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų